Ποιος δεν απολαμβάνει ένα ζουμερό αμερικανικό burger;
Μπέργκερ. Ένα όνομα, πολλά συναισθήματα. Τι καλύτερο από ένα ζουμερό και αφράτο μπέργκερ όταν θέλουμε το δείπνο μας να έχει μυρωδιά Αμερικής; Είτε συνοδεύεται από τηγανίτες πατάτες, αναψυκτικό ή μπύρα, το μπέργκερ παραμένει στην καρδιά μας ως κορυφαία επιλογή. Εκτός όμως από εστιατόρια, είναι και μια συνταγή που μπορεί να εκτελεστεί εύκολα και στο σπίτι χωρίς κάποια ιδιαίτερη γνώση. Αρκεί μονάχα καλή επιλογή κρέατος για το μπιφτέκι.
Η πρόταση είναι η εξής:
- 500 gr. κιμάς καλής ποιότητας
- 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο αυγό
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 100 gr. φρέσκια λευκή φρυγανιά
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 8 φέτες τυρί τσένταρ
- 4 ψωμάκια μπιφτέκι
Εκτέλεση
- 1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά και μπόλικο καρύκευμα. Εναλλακτικά μπορείτε να πολτοποιήσετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κιμά σε ένα multi mixer για ένα πιο ομογενοποιημένο μίγμα (Λειτουργεί φανταστικά). Από το μίγμα θα βγουν 4 μπιφτέκια τα οποία στη συνέχεια τοποθετείτε σε ένα πιάτο, σκεπάζετε και κρυώνετε για 30 λεπτά να σφίξουν.
- 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (180°C βεντιλατέρ). Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 8 λεπτά, γυρίζοντας στη μέση, μέχρι να ροδίσει καλά κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε ταψί και στρώνουμε μια φέτα τυρί πάνω από κάθε μπιφτέκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά, προσθέτοντας άλλη μια φέτα τυρί σε κάθε μία μετά από 6 λεπτά ώστε να λιώσει.
- 3. Εν τω μεταξύ, φρυγανίστε τα ψωμάκια. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί και σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, όπως φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, καραμελωμένο κρεμμύδι κ.α.
Η συνταγή θα σας βγάλει τέσσερεις μερίδες εκ των οποίων η κάθε μια θα σας προσφέρει:
Θερμίδες: 657
Πρωτεΐνη: 50gr.
Λίπη: 31gr.
Κορεσμένα: 15gr.
Υδατάνθρακες: 43gr
Ζάχαρα: 3gr.
Φυτικές ίνες: 3gr.
https://www.goodhousekeeping.com/uk/food/recipes/a32063567/american-burger/