Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΓιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;
spot_img

Οι μεγάλοι σεφ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται σουρωτήρι ζυμαρικών στην κουζίνα τους.

Οι λάτρεις των ζυμαρικών που χρησιμοποιούν τρυπητό για να τα σουρώσουν μετά το βράσιμο, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούν αυτή τους τη συνήθεια!

- Advertisement -

Η Food Republic υποστηρίζει ότι μπορεί να νομίζουμε ότι βοηθάμε τα μακαρόνια μας να γίνουν λιγότερο κολλώδη ξεπλένοντάς τα στο σουρωτήρι μετά το βράσιμο, στην πραγματικότητα όμως, τους αφαιρούμε το πολύτιμο άμυλο τους.

Δείτε επίσης: Πως ένα πιάτο μακαρόνια προκάλεσε μία οικογενειακή τραγωδία – Ο θάνατος 7χρονης αποδεικνύει ότι η συντήρηση τροφίμων είναι δύσκολο στοίχημα

Επιπρόσθετα, απολαμβάνουμε ένα λιγότερο γευστικό πιάτο και ο λόγος είναι ο εξής: Αν έχουμε πρώτα ξεπλύνει τα ζυμαρικά μας όταν θα προσθέσουμε σε αυτά πέστο, κόκκινη σάλτσα, κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μόνο βούτυρο, δυσκολεύουμε την ένωση της σάλτσας με τα μακαρόνια μας.

Ο σεφ Matthew Adler του Caruso’s Grocery δίνει ένα επιπλέον τιπ για να γίνει το πιάτο μας ακόμη πιο γευστικό. «Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό χωρίς να ξεπλύνουμε στο σουρωτήρι και τα βάζουμε απευθείας στη σάλτσα για να τα μαγειρέψουμε για άλλα δύο λεπτά!».

Ο Adler εξήγησε τη σημασία της διατήρησης των φυσικών αμύλων στα ζυμαρικά: “Μην ξεπλένετε τα φυσικά άμυλα που βγαίνουν από τα ζυμαρικά από το μαγείρεμα, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος του δεσίματος της σάλτσας. Αν τα ξεπλύνετε, δεν θα έχετε ποτέ ένα όμορφο, πεντανόστιμο, συνεκτικό πιάτο ζυμαρικών».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλο σουρώνουμε κι άλλο ξεπλένουμε τα μακαρόνια.
    Δεν ξέρω αν είναι Ιταλός ο Chef που παρουσιάζετε, αλλά το σούρωμα ή όχι έχει σχέση με το πώς ολοκληρώνεται το πιάτο που ετοιμάζεται.
    Αν π.χ. ετοιμάζουμε μακαρόνια με κιμά, τότε πρέπει να τα σουρώνουμε για να μην νερουλιάζει το πιάτο όταν προστεθεί ο κιμάς. Όταν όμως ετοιμάζουμε ένα πιάτο που πρέπει να ολοκληρωθεί στο τηγάνι μεταφέροντας τα μακαρόνια στη σάλτσα, τότε όχι μόνο σούρωμα δεν χρειάζεται αλλά και είναι απαραίτητο να προσθέσουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια για να ολοκληρωθεί ο βρασμός και να δέσει η σάλτσα…

  2. Μάλλον αυτός Chef είναι άσχετος όπως Κ να κάνουμε τα μακαρόνια εάν δεν τα στραγγίσεις θα τα τρως νερουλά δηλαδή σάλτσα Κ νερό.Εαν αυτό είναι gourmet να το μάθουμε. Να μάθει να τρώει Κ όχι να διαβάζει βιβλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα