Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΌλα τα μυστικά για το πιο τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
spot_img

Κουρκούτι για μπακαλιάρο από την Αργυρώ, για φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα! Το μεγάλο μυστικό από την Αργυρώ στο χυλό για μπακαλιάρο και βήμα βήμα η συνταγή. Τι πρέπει να προσέξουμε στο κουρκούτι και πώς θα παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά. Το κουρκούτι για μπακαλιάρο είναι απλό, εύκολο και πρέπει να έχει την σωστή υφή για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Η συνταγή από την Αργυρώ, έχει τραγανή υφή, σαν το κουρκούτι της γιαγιάς. Ο χυλός μπορεί να γίνει χωρίς μπύρα, αν την αντικαταστήσουμε με σόδα.

Υλικά για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά baking powder
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 μεγάλα παγάκια

Μυστικά επιτυχίας για το κουρκούτι μπακαλιάρου

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μέτριο μπολ.

Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ούζο και παγωμένη μπύρα ή σόδα.

Ανακατεύουμε για λίγο το κουρκούτι με τον αυγοδάρτη.

Το κουρκούτι για μπακαλιάρο πρέπει να είναι αραιό και κρύο. Γι’ αυτό αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα 2 μεγάλα παγάκια. Έτσι αραιώνει η σύσταση του και ταυτόχρονα παγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν λείο χυλό.

Το κουρκούτι με αυτή τη συνταγή γίνεται πάντα πολύ τραγανό.

Σκεπάζουμε το μπολ με το κουρκούτι και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’.

Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.

Βγάζουμε το παγωμένο κουρκούτι από την ψύξη.

Το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Τώρα θα δείτε ότι αφού ξεκουράστηκε και κρύωσε έχει αλλάξει τελείως η σύσταση του. Δηλαδή είναι πιο αραιό και πιο ρευστό. Έτσι πρέπει να είναι το ιδανικό κουρκούτι μπακαλιάρου.

Για το τηγάνισμα με κουρκούτι

Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι ανακατεύουμε με το κουτάλι μία φορά, να σιγουρεύουμε ότι έλιωσαν τα παγάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.

Αλευρώνουμε πρώτα και μετά βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι για να ντυθεί ολόγυρα.

Για λεπτή και τραγανή κρούστα, τον στραγγίζουμε για μισό λεπτό πάνω από το μπολ. Πριν τηγανίσουμε δηλαδή τον μπακαλιάρο στραγγίζουμε το πολύ κουρκούτι.

Για χοντρή κρούστα από κουρκούτι στον μπακαλιάρο, μόλις τον βουτήξουμε στο κουρκούτι χωρίς καθυστέρηση τον βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι.

Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε το κουρκούτι με βότανα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Για να ροδίσει σωστά και να φουσκώσει, χρειάζεται προσοχή στις θερμοκρασίες. Η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.

Μυστικά για τραγανό κουρκούτι

Πρέπει το ψάρι να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.

Πρέπει το κουρκούτι για μπακαλιάρο να τηγανιστεί σωστά με υπομονή.

Πρέπει να βάζετε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι.

Πρέπει να τηγανίζετε χωρίς να αναποδογυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι τον μπακαλιάρο.

Πρέπει να στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Μην βάζετε ποτέ λεμόνι πάνω σε ένα τραγανό κουρκούτι μετά το τηγάνισμα γιατί θα μαλακώσει.

Αυτό το φανταστικό, επαγγελματικό κουρκούτι για μπακαλιάρο από την Αργυρώ που συνοδεύεται απαραίτητα από σκορδαλιά, πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Βίντεο

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο