Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά πρέπει να προσθέτουμε αλάτι πριν ή αφού βράσει το νερό;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤελικά πρέπει να προσθέτουμε αλάτι πριν ή αφού βράσει το νερό;
spot_img

Μπορεί το αλάτι να καταστρέψει τα σκεύη αν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάτο της κατσαρόλας;

Πολλοί μάγειρες ισχυρίζονται ότι αν αλατίσουν το νερό πριν αυτό πάρει βράση, μπορεί να καταστρέψουν τα τηγάνια τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδιότητες του αλατιού διαβρώνουν ορισμένους τύπους μαγειρικών σκευών εάν οι κόκκοι δεν διαλυθούν και καθίσουν στον πάτο.

Είναι αλήθεια ότι η παρατεταμένη επαφή με το αλάτι μπορεί να προκαλέσει φθορά σε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα και το αλάτι που τοποθετείται σε κρύο νερό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί. Οπότε ναι, θεωρητικά, το αλάτι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα σκεύη σας, κυρίως αν χρησιμοποιείτε αλάτι πιο αργής διάλυσης, όπως το χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Για τους περισσότερους από εμάς ωστόσο, που χρησιμοποιούμε μια πρέζα επιτραπέζιο αλάτι σε μια κατσαρόλα 4-5 λίτρων, είναι απίθανο να δούμε κάποια διάβρωση στο σκεύος. Από την άλλη, αφού δεν υπάρχει κανένα γευστικό πλεονέκτημα στο να προσθέσετε το αλάτι νωρίτερα, γιατί να μην βάλετε το αλάτι μόλις το νερό βράσει για να είστε και απολύτως σίγουροι;

Να σημειωθεί τέλος ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό θα αυξήσει το σημείο βρασμού, έτσι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το αλάτισμα του νερού σε αρχικό στάδιο θα το κάνει να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βράσει. Ωστόσο, για την ποσότητα αλατιού που προστίθεται στο νερό στο καθημερινό μαγείρεμα πχ για το μαγείρεμα ζυμαρικών ή πατάτας, η αύξηση στο σημείο βρασμού είναι τόσο μικρή που δεν έχει καμία πρακτική διαφορά.

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε τα σκεύη σας, προσθέστε το αλάτι αργότερα, αλλά εάν ανησυχείτε περισσότερο για την πιθανότητα να ξεχάσετε εντελώς να προσθέσετε το αλάτι, δεν είναι και τόσο κακό να το κάνετε στην αρχή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο