Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό της ζύμης των μπισκότων για τέλειο αποτέλεσμα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο μυστικό της ζύμης των μπισκότων για τέλειο αποτέλεσμα
spot_img

Η αναζήτηση της καλύτερης συνταγής για μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές και όλοι έχουν τη  δική τους γνώμη για το τι είναι καλύτερο.

Οι εναλλακτικές είναι πολλές για να φτιάξει κανείς την τέλεια συνταγή cookies με κομματάκια σοκολάτας και όλοι ισχυρίζονται, ότι έχουν τον «τέλειο τρόπο». Αλλά ας μην ξεχνάμε πως το «τέλειο» είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Για κάποιους, τα ιδανικά μπισκότα μπορεί να είναι λεπτά και τραγανά, ενώ άλλοι προτιμούν μια μαλακή ζύμη. Υπάρχουν, επίσης, διάφορες απόψεις και για τα κομματάκια σοκολάτας, αν είναι π.χ. καλύτερα τα παχιά κομμάτια κουβερτούρας ή σοκολάτα κομμένη στο χέρι. Και φυσικά, υπάρχουν και τα εξής διλήμματα: αλεύρι για κέικ ή για όλες τις χρήσεις, βούτυρο ή λίπος, λευκή ή καστανή ζάχαρη.

Αλλά υπάρχει ένας κανόνας που λειτουργεί σχεδόν για κάθε συνταγή ζύμης για μπισκότα σοκολάτας και είναι η απάντηση σε μια κοινή ερώτηση ψησίματος μπισκότων: Η ξεκούραση της ζύμης μπισκότων σας κάνει καλύτερα μπισκότα; Η απάντηση είναι: Ναι. Αν αφήνετε τη ζύμη σας  να ξεκουραστεί στο ψυγείο, σχεδόν κάθε φορά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί, αν κρυώσετε τη ζύμη μπισκότων σας στο ψυγείο, αφού αναμείξετε τα υλικά, το αλεύρι ενυδατώνεται και αφήνει τα άλλα συστατικά να αναμειχθούν, με αποτέλεσμα μια πιο πλούσια, πιο ολοκληρωμένη γεύση. Το να ξεκουράζετε τη ζύμη των μπισκότων πριν το ψήσιμο βοηθά, επίσης, τα μπισκότα να διατηρούν το σχήμα τους στο φούρνο, οδηγώντας σε περισσότερο ρόδισμα στο ψήσιμο και σε μια πιο καραμελένια ζύμη, εμποδίζοντας τα μπισκότα να γίνουν πολύ λεπτά. Ο ιδανικός χρόνος είναι να «ξεκουραστεί» η  ζύμη στο ψυγείο μια ώρα πριν το ψήσιμο τουλάχιστον. Αλλά αν δεν μπορείτε να περιμένετε, πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και καταψύξτε για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Πηγή: https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/resting-cookie-dough-better-cookies

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο