Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλατόπιτα Μάνης από τη “Γη της Ελιάς”

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΓαλατόπιτα Μάνης από τη "Γη της Ελιάς"
spot_img

Της Δέσποινας Κούτλα

Παρακολουθώ το σήριαλ η “Γη της Ελιας” στο MEGA και μου έκανε εντύπωση η γαλατόπιτα η πολυσυζητημένη του Πότη και ήθελα να την δοκιμάσω. Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μάνης την οποία έκανα εγώ με τα χεράκια μου και έγινε πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Έψαξα και βρήκα την συνταγή και την έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία. Με εκτίμηση από την όμορφη Καβάλα σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Συνταγή για τη Μανιάτικη γαλατόπιτα

Βάζουμε στην κατσαρόλα πέντε κούπες γάλα, μία κούπα ψιλό σιμιγδάλι ( φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο για το ταψί), μιάμιση κούπα ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και δύο βανίλιες. Τα ανακατεύουμε και μόλις γίνει κρέμα ρίχνουμε σιγά σιγά, έξι χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας ξανά, καθώς και το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι.

Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, απλώνουμε το σιμιγδάλι και από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.

Δέσποινα Κούτλα

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα