ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΠοια μήλα προτιμούν οι καταναλωτές

Ποια μήλα προτιμούν οι καταναλωτές

2 λεπτά ανάγνωσης

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Guelph, διαπιστώνει τα κριτήρια που κάνουν ένα είδος μήλου δημοφιλές στους καταναλωτές.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα μήλο δημοφιλές ερεύνησε ομάδα του πανεπιστημίου Guelph. Συγκεκριμένα, ο μεταπτυχιακός φοιτητής  Jordan MacKenzie και η Δρ. Lisa Duizer , καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων, συνεργάστηκαν με την Amy Bowen , διευθύντρια πληροφοριών καταναλωτών στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Vineland για να βρουν ποια μήλα θεωρούν οι καταναλωτές ιδανικά.

- Advertisement -

Η μελέτη διαπίστωσε, ότι τόσο η υφή όσο και η γεύση διαμορφώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η τραγανή υφή και η γλυκιά γεύση (που μοιάζει με μέλι) είναι αυτά που προτιμούν οι καταναλωτές στα μήλα τους.

Σε μια διαδικασία δύο φάσεων, οι ερευνητές ανέθεσαν σε μια ομάδα για να δοκιμάσει 55 διαφορετικές ποικιλίες μήλων, εκπαιδεύοντάς τους να αξιολογούν την κάθε ποικιλία χρησιμοποιώντας 18 διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως γεύση, άρωμα, και υφή. Αυτό επέτρεψε μια βασική γραμμή πληροφοριών για την κατανόηση της ποικιλομορφίας. Ένα υποσύνολο αυτών των ευρημάτων παρουσιάστηκε στη συνέχεια στους καταναλωτές, οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόσο τους άρεσε κάθε μήλο.

- Advertisement -

Ενώ οι συμμετέχοντες της ομάδας παρουσίαζαν διαφορές στις γευστικές τους προτιμήσεις, όπως για παράδειγμα πιο ευαίσθητο ουρανίσκο, τα μήλα με γλυκιά και λουλουδένια γεύση ήταν τα περισσότερο δημοφιλή για το 49% από όσους δοκίμασαν. Οι ερευνητές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη μελέτη τους ως μέσο για να παραμείνει ο κλάδος του μήλου ανταγωνιστικός στην αγορά των φρούτων.

Πηγή:  https://news.uoguelph.ca/2022/03/researchers-compare-apples-to-apples-to-move-the-fresh-fruit-market-forward/?utm_medium=email&utm_source=rasa_io

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη βρήκε γάντι μέσα στο σουβλάκι της και νομίζει πως θα πεθάνει – Δείτε το νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Στο νέο επεισόδιο της σειράς του Cibum, ένα γάντι μέσα σε σουβλάκι γίνεται αφορμή για να πάθει υστερία η Μαίρη και για να μιλήσει ο επιστήμονας τροφίμων Τάσος για τα ξένα σώματα στα τρόφιμα

Κομισιόν: Πάνω από 10.000 ειδοποιήσεις για την ασφάλεια τροφίμων το 2025 – Ντοματίνια και βρεφικό γάλα στο επίκεντρο

Η ετήσια έκθεση του ACN καταγράφει αύξηση των περιστατικών, ανακλήσεις προϊόντων σε περισσότερες από 60 χώρες και ελέγχους για φυτοφάρμακα, παθογόνους μικροοργανισμούς και μη εγκεκριμένες ουσίες σε τρόφιμα και συμπληρώματα