Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπασμένο ποτήρι: Το τρόφιμο που έχουμε όλοι στην κουζίνα και μπορεί να μαζέψει και τα πιο μικροσκοπικά θραύσματα

ΑρχικήΟικιακάΣπασμένο ποτήρι: Το τρόφιμο που έχουμε όλοι στην κουζίνα και μπορεί να μαζέψει και τα πιο μικροσκοπικά θραύσματα
spot_img

Ο απλός και εύκολος τρόπος για να μην μείνει γυαλί για… γυαλί στο πάτωμα.

Ο κίνδυνος από τα θραύσματα γυαλιού στο πάτωμα ή και οπουδήποτε, όταν σπάσει ένα ποτήρι, κανάτα μπολ, κτλ είναι γνωστός. Ιδίως εάν κυκλοφορούμε ξυπόλητοι μέσα στο σπίτι. Τα γυάλινα κομμάτια στα πέλματα, μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, πρήξιμο και αιμορραγία, ενώ οι σοβαροί τραυματισμοί από θραύσματα μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση και μακροπρόθεσμη βλάβη. 

Για αυτό πρέπει αμέσως να μαζέψουμε τα γυαλιά, διαδικασία που ίσως είναι δύσκολη όταν πρόκειται για πολύ μικρά κομμάτια που είναι σχεδόν αόρατα. Υπάρχει όμως ένας πολύ αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για να μην μείνει γυαλί για… γυαλί στο πάτωμα σας, αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο ψωμί.

Αφού μαζέψετε με το χέρι (ενδείκνυται να φορέσετε γάντια) τα μεγάλα κομμάτια που φαίνονται και σκουπίσετε (είτε με απλή σκούπα και φαράσι είτε με ηλεκτρική) την περιοχή για να μαζέψετε και τα πιο μεσαίου μεγέθους επιστρατεύστε μία φέτα λευκό -κατά προτίμηση που είναι πιο αποτελεσματικό επειδή είναι και πυκνό και μαλακό- ψωμί. Η μαλακή και εύκαμπτη φύση του ψωμιού το καθιστά εξαιρετικό εργαλείο για τη συλλογή μικρών, αιχμηρών αντικειμένων.

Στη συνέχεια πιέστε την φέτα ψωμιού απαλά και σταθερά, στην περιοχή που έσπασε το ποτήρι.  Η απαλότητα του ψωμιού θα μαζέψει τα μικροσκοπικά γυάλινα κομμάτια και θραύσματα, που μπορεί να μην κατάφερε το σκούπισμα να τα περισυλλέξει. Εάν στη συνέχεια κοιτάξετε το ψωμί θα εκπλαγείτε με το πόσα κομμάτια γυαλιού έχουν συγκεντρωθεί στην ψίχα.

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία περάστε μια υγρή χαρτοπετσέτα ή πανί πάνω από την επιφάνεια για να μαζέψετε τυχόν υπολειπόμενη σκόνη γυαλιού. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι ακόμη και τα πιο μικρά σωματίδια αφαιρούνται, αφήνοντας την περιοχή ασφαλή και καθαρή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο