Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 5+1 τρόφιμα που όλοι βάζουμε στο ψυγείο ενώ δεν πρέπει

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤα 5+1 τρόφιμα που όλοι βάζουμε στο ψυγείο ενώ δεν πρέπει
spot_img

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης.

Η ψύξη είναι σημαντική για την αποθήκευση πολλών τροφίμων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη. Όταν γίνεστε δημιουργικοί στην κουζίνα, είτε αναμειγνύετε προσεκτικά σπιτική σάλτσα ταχινιού είτε φτιάχνετε μια φρέσκια παρτίδα παγωτού, είναι σημαντικό να μάθετε τα μυστικά της αποθήκευσης τροφίμων για να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας συστατικά φρέσκα.

Για τη σωστή αποθήκευση τροφίμων για την προετοιμασία γευμάτων ή τη διατήρηση ενός οργανωμένου ψυγείου και ντουλαπιού, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η ψύξη δεν είναι πάντα απαραίτητη. Ορισμένα φρούτα, λαχανικά, καρυκεύματα και συστατικά είναι καλύτερο να φυλάσσονται αλλού. Πριν από την αποθήκευση οποιουδήποτε είδους, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες συσκευασίας για να λάβετε οδηγίες σχετικά με το αν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο ή όχι.

Ο influencer Cory Rodriguez, ο οποίος δημοσιεύει ως Health WithCory δημοσίευσε ένα viral πλέον βίντεο στο TikTok, εξηγώντας πώς υπάρχουν ορισμένα είδη «που δεν θέλετε ποτέ να αποθηκεύσετε στο ψυγείο». Πρόσθεσε ότι ένα τρόφιμο που είναι καλύτερο να μην αποθηκεύετε στο ψυγείο είναι το μέλι και είπε: «Σε χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι μπορεί να κρυσταλλώσει και να σφίξει, οπότε κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου».

@healthwithcory

❌ Never Store These Foods In The Fridge! 😳 Which of these foods do you store in the fridge now?? 👉 These tips mainly come down to the taste and consistency of these foods changing when exposed to the cold air in the fridge. #food #science #healthyeating #foods #wellness

♬ original sound – Cory Rodriguez

Ο Cory αποκάλυψε επίσης ότι ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποθηκεύουν τις ντομάτες στο ψυγείο, στην πραγματικότητα είναι καλύτερα να τις διατηρούν σε θερμοκρασία δωματίου. «Οι ντομάτες μπορεί να γίνουν θαμπές και αλευρώδεις όταν τις διατηρείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε θέλετε να τις διατηρείτε στον πάγκο».

Ο ειδικός σε θέματα υγείας συμβούλευσε επίσης να κρατάτε τον καφέ εκτός ψυγείου δηλώνοντας: «Διατηρώντας τον καφέ στο ψυγείο μπορεί στην πραγματικότητα να απορροφήσει άλλες οσμές και αρώματα από τα τρόφιμα στο ψυγείο, οπότε θέλετε να τον κρατάτε εκτός ψυγείου και μακριά από οποιαδήποτε υγρασία ή υγρασία».

Σύμφωνα με τον Cory, ένα άλλο τρόφιμο που πολλοί από εμάς διατηρούμε στο ψυγείο χωρίς λόγο είναι η καυτερή σάλτσα. Στο βίντεο, εξηγεί: «Υπάρχει αρκετό ξύδι στην καυτερή σάλτσα για να διασφαλιστεί ότι δεν αναπτύσσονται βακτήρια, οπότε μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου, ενώ επίσης οι πιπεριές σε θερμοκρασία δωματίου θα έχουν και πιο έντονη γεύση».

Οι πατάτες είναι ένα άλλο τρόφιμο που συμβουλεύει να μην αφήνετε εκτός ψυγείου, επειδή οι χαμηλότερες θερμοκρασίες «μπορούν στην πραγματικότητα να διασπάσουν τα άμυλα στις πατάτες», γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση. Συνιστά να διατηρείτε τις πατάτες σε ένα σκοτεινό δροσερό μέρος, αλλά «όχι σε κρύο μέρος». Για την αποθήκευση του σκόρδου και του κρεμμυδιού, είπε: «Όσον αφορά το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αγοράσατε εκτός ψυγείου και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουν εκεί».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο