Ξεχάστε τα ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο
Η μαγειρική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι περισσότερο αγγαρεία παρά διασκέδαση. Κυρίως όταν πρέπει να ασχοληθούν με εργασίες όπως το κόψιμο των κρεμμυδιών που προκαλεί ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο!
Ωστόσο, μια μαγείρισσα παρουσιάζει ένα απλό κόλπο που όπως λέει θα βοηθήσει να μη χυθεί ούτε σταγόνα δακρύων… Και με τη χρήση ενός απλού υλικού που έχουμε στα σπίτια μας οι περισσότεροι: Το σπίρτο!
- Δείτε επίσης: Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής της μοντέρνας υπερτροφής
- Δείτε επίσης: 3 νεκροί και δεκάδες ασθενείς από μολυσμένο στιφάδο – Το περίεργο συστατικό που προκάλεσε τις δηλητηριάσεις
Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;
Τα κρεμμύδια απελευθερώνουν ένζυμα και σουλφενικό οξύ όταν σπάει το δέρμα τους. Αυτές οι ενώσεις συνδυάζονται για να παράγουν προπανθεϊκό S-οξείδιο, ένα ερεθιστικό αέριο. Εάν αυτό το αέριο αγγίξει τα μάτια, προκαλούνται δάκρυα.
Καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κρεμμυδιών, αυτά που δημιουργούν περισσότερα δάκρυα περιέχουν περισσότερες ενώσεις με θείο: Συνήθως τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα λευκά κρεμμύδια.
- Δείτε επίσης: Τι είναι η vegan σοκολάτα και πώς μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι
- Δείτε επίσης: Βάλτε αυτό το φρούτο δίπλα στις πατάτες σας για να διατηρηθούν φρέσκιες περισσότερο
Η μαγείρισσα Kathleen Burton υποστηρίζει ότι σπίρτο κάνει σπουδαία δουλειά για να μην προκαλέσουν αυτά τα αέρια ερεθισμό στα μάτια. Γράφει χαρακτηριστικά: «Επαγγελματική συμβουλή: Αν δεν θέλετε να κλάψετε κόβοντας κρεμμύδια, ανάψτε ένα σπίρτο, φυσήξτε το για να σβήσει και μετά κρατήστε το ανάμεσα στα δόντια σας».
Η θεωρία πίσω από τη χρήση ενός σπίρτου ή ενός κεριού είναι ότι η φλόγα λειτουργεί για να εξουδετερώσει το αέριο του κρεμμυδιού, σύμφωνα με το Epicurious .