Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το απλό κόλπο με το σπίρτο για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια

ΑρχικήΟικιακάΤο απλό κόλπο με το σπίρτο για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια
spot_img

Ξεχάστε τα ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο

Η μαγειρική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι περισσότερο αγγαρεία παρά διασκέδαση. Κυρίως όταν πρέπει να ασχοληθούν με εργασίες όπως το κόψιμο των κρεμμυδιών που προκαλεί ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο!

Ωστόσο, μια μαγείρισσα παρουσιάζει ένα απλό κόλπο που όπως λέει θα βοηθήσει να μη χυθεί ούτε σταγόνα δακρύων… Και με τη χρήση ενός απλού υλικού που έχουμε στα σπίτια μας οι περισσότεροι: Το σπίρτο!

Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;

Τα κρεμμύδια απελευθερώνουν ένζυμα και σουλφενικό οξύ όταν σπάει το δέρμα τους. Αυτές οι ενώσεις συνδυάζονται για να παράγουν προπανθεϊκό S-οξείδιο, ένα ερεθιστικό αέριο. Εάν αυτό το αέριο αγγίξει τα μάτια, προκαλούνται δάκρυα.

Καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κρεμμυδιών, αυτά που δημιουργούν περισσότερα δάκρυα περιέχουν περισσότερες ενώσεις με θείο: Συνήθως τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα λευκά κρεμμύδια.

Η μαγείρισσα Kathleen Burton υποστηρίζει ότι σπίρτο κάνει σπουδαία δουλειά για να μην προκαλέσουν αυτά τα αέρια ερεθισμό στα μάτια. Γράφει χαρακτηριστικά: «Επαγγελματική συμβουλή: Αν δεν θέλετε να κλάψετε κόβοντας κρεμμύδια, ανάψτε ένα σπίρτο, φυσήξτε το για να σβήσει και μετά κρατήστε το ανάμεσα στα δόντια σας».

Η θεωρία πίσω από τη χρήση ενός σπίρτου ή ενός κεριού είναι ότι η φλόγα λειτουργεί για να εξουδετερώσει το αέριο του κρεμμυδιού, σύμφωνα με το Epicurious . 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο