Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
24.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες

ΑρχικήΟικιακάΤο χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες
spot_img

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο σπίτι.

Οι μπανάνες αποτελούν βασικό συστατικό της κουζίνας, καθώς είναι ένα τέλειο σνακ ή ένα γρήγορο πρωινό, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν γίνονται μαύρες και ζουμερές πριν από την ημερομηνία λήξης τους.

Η αποθήκευση των μπανανών σε ένα μπολ με φρούτα μπορεί να φαίνεται προφανής, αλλά αυτό μπορεί να είναι το χειρότερο μέρος στο σπίτι για να τις διατηρείτε.

Δείτε επίσης: Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα κουζίνες εστιατορίων δεν έχουν ζεστό νερό και σαπούνι!

Τα περισσότερα φρούτα παράγουν αέριο αιθυλένιο, μια ορμόνη ανάπτυξης των φυτών που προκαλεί την ωρίμανση, και όταν αποθηκεύονται πολλά φρούτα μαζί, η συγκέντρωση αυτού του αερίου θα προκαλέσει τη γρήγορη αλλοίωση των πάντων. Οι μπανάνες παράγουν μεγάλη ποσότητα αερίου αιθυλενίου και γι’ αυτό είναι συχνά το πρώτο φρούτο που χαλάει. Δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται μαζί με άλλα ευαίσθητα στο αιθυλένιο φρούτα, όπως τα μήλα, τα αβοκάντο, τα πεπόνια, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα.

Αποθήκευση στο ψυγείο

Σύμφωνα με την Rachel Sherwood, σεφ και ιδρύτρια του Impressions At Home, ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι να τις διατηρείτε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο της κουζίνας μακριά από ένα μπολ με φρούτα όταν είναι πράσινες, και στη συνέχεια να τις τοποθετείτε στο ψυγείο μόλις κιτρινίσουν για να διατηρηθούν φρέσκες για δύο εβδομάδες περισσότερο.

Συχνά επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι οι μπανάνες δεν μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο, καθώς η φλούδα τους μαυρίζει λόγω της αντίδρασης του ψύχους. Το ψυγείο επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά δεν τη σταματά. Η φλούδα θα συνεχίσει να μαυρίζει, αλλά ο καρπός θα παραμείνει φρέσκος και σφικτός για μία έως δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, ενώ η φλούδα θα αλλάξει χρώμα, το εσωτερικό του φρούτου θα παραμείνει κίτρινο και μαλακό, οπότε είναι πολύ καλό να το τρώτε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αποθηκεύστε μόνο τις κίτρινες μπανάνες στο ψυγείο, καθώς αυτές που είναι ακόμα πράσινες δεν θα μπορέσουν να ωριμάσουν σωστά στις χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη γεύση τους.

Αν έχετε μια μπανάνα στον πάγκο σας που μόλις έχει αρχίσει να γίνεται καφέ, τότε μπορεί ακόμα να τοποθετηθεί στο ψυγείο, αλλά μπορεί επίσης να καταψυχθεί ή να χρησιμοποιηθεί σε smoothies. Ωστόσο, εντελώς καφέ μπανάνες δεν θα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο, καθώς θα προκαλέσουν την πολτοποίηση της φλούδας, καθιστώντας τις μη ελκυστικές για κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.

Μετά την Ιταλική ρόκα, ο σπάνιος τύπος σαλμονέλας και σε Ιταλικό σπανάκι

Ο σπάνιος τύπος σαλμονέλας εντοπίστηκε και σε σπανάκι προέλευσης Ιταλίας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο