Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε η φυτική σοκολάτα γάλακτος – ίδια γεύση, υφή και αίσθηση

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΉρθε η φυτική σοκολάτα γάλακτος - ίδια γεύση, υφή και αίσθηση
spot_img

Η Puratos Belcolade ισχυρίζεται πως έχει κατορθώσει να παρασκευάσει την πρώτη σοκολάτα που έχει την ίδια γεύση και αφήνει την ίδια αίσθηση στο στόμα με την παραδοσιακή σοκολάτα γάλακτος, χωρίς, όμως, να περιέχει γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς.

Εκκρεμεί ακόμα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το προϊόν, το οποίο λέγεται ότι επιτυγχάνει την απαλότητα, την κρεμώδη υφή μιας σοκολάτας γάλακτος και την ισορροπημένη γλυκύτητα, χωρίς κοινά αλλεργιογόνα και χωρίς γλουτένη.

Η Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace είναι βελγική σοκολάτα και παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο Belcolade στο Erembodegem.

«Μέχρι τώρα, υπήρχε ένα πολύ σαφές κενό στην αγορά της φυτικής σοκολάτας», δηλώνει ο Youri Dumont, SBU chocolate director στην Puratos. «Γνωρίζουμε ότι ο τομέας της σοκολάτας εξακολουθεί να εξαρτάται από πολλά εκατομμύρια λάτρεις της σοκολάτας γάλακτος, των οποίων οι προσδοκίες δεν ικανοποιήθηκαν επαρκώς όταν αναζήτησαν εναλλακτικές σοκολάτες φυτικής προέλευσης. Το νέο προϊόν, πραγματικά, είναι σε θέση να προσφέρει στους οπαδούς της σοκολάτας γάλακτος μια πραγματικά ελκυστική φυτική επιλογή. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που λύσαμε το παζλ της νόστιμης, χωρίς αλλεργιογόνα, φυτικής σοκολάτας».

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η δημιουργία της Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace ήταν ένα πραγματικό έργο συν-δημιουργίας, στο οποίο συμμετείχαν επαγγελματίες σοκολατοποιοί και πελάτες από την αρχή, μαζί με τους ειδικούς της Belcolade.

Η αποστολή τους ήταν ξεκάθαρη: να αναπτύξουν μια πραγματικά απολαυστική σοκολάτα γάλακτος, την οποία θα μπορούν να απολαύσουν όλοι ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που υποφέρουν από αλλεργίες.

Σύμφωνα με την Puratos, ο κλάδος της σοκολάτας υφίσταται σημαντικές αλλαγές χάρη στις παγκόσμιες τάσεις, όπως η υγεία και η ευεξία. Η ανησυχία των καταναλωτών για τη δική τους προσωπική σωματική ευεξία, καθώς και για αυτή του πλανήτη, τροφοδοτεί τις διατροφικές συνήθειες που βασίζονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι ο αριθμός των καταναλωτών που αγοράζουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης έχει σχεδόν διπλασιαστεί (από 35% σε 60%) από το 2018, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη τάση σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα