Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρώνε οι Vegan σοκολάτα;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΤρώνε οι Vegan σοκολάτα;
spot_img

Αχ αυτή η σοκολάτα…!!! Με την πληθώρα των καλών της ιδιοτήτων, δεν είναι περίεργο που μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν όσοι σκέφτονται έναν φιλικό τρόπο ζωής είναι «για στάσου… μπορούν οι vegans να φάνε σοκολάτα;»

Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ!

Απλώς χρειάζεται να έχετε κατά νου μερικές απλές οδηγίες. 

Ενώ ο κόσμος της σοκολάτας είναι πλούσιος και απέραντος, οι περισσότερες σοκολάτες εμπίπτουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες:

  • Μαύρη σοκολάτα: Διαθέτοντας υψηλό ποσοστό κακάο, η μαύρη σοκολάτα είναι μια βαθιά, εκλεπτυσμένη εμπειρία. Είναι επίσης η πιο υγιεινή και πιο φιλική προς τους vegan επιλογή, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, τη χαμηλή ζάχαρη και την έλλειψη γαλακτοκομικών.
  • Σοκολάτα γάλακτος : Η σοκολάτα γάλακτος είναι ο συνδυασμός στερεών κακάο, γαλακτοκομικών προϊόντων και ζάχαρης. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη διατύπωση στη συσκευασία που δηλώνει ότι χρησιμοποιείται φυτικό γάλα, αυτή η επιλογή σοκολάτας σπάνια είναι φιλική προς τους vegan. Όμως μερικές από τις καλύτερες σοκολάτες γάλακτος είναι πραγματικά vegan και είναι φτιαγμένες με γάλα καρύδας.
  • Λευκή σοκολάτα: Παρά το όνομά της, η “λευκή σοκολάτα” δεν είναι τεχνικά καθόλου “σοκολάτα”, καθώς δεν περιέχει στερεά κακάο. Η λευκή σοκολάτα μερικές φορές περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα.

Σε γενικές γραμμές, όσοι επιλέγουν έναν vegan τρόπο ζωής πρέπει να τρώνε μόνο μαύρη σοκολάτα. Ωστόσο, ελέγξτε τη λίστα συστατικών.

Διαβάστε τις ετικέτες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να εισχωρήσουν κρυφά με κάθε είδους έξυπνα ονόματα. Εκτός από την αναζήτηση για «γάλα», οι vegans θα πρέπει να επιλέξουν μια άλλη σοκολάτα, και να συγκρίνουν τις δύο ετικέτες με τη λίστα των συστατικών:

  • Ορός γάλακτος, καζεΐνη ή λακτόζη – όλα αυτά είναι παράγωγα γάλακτος.
  • «Περιέχει γάλα» που περιλαμβάνεται στη δήλωση αλλεργιογόνου
  • Επίπεδο χοληστερόλης μεγαλύτερο από 0%, αφού η χοληστερόλη βρίσκεται μόνο σε ζωικά προϊόντα.

Παρά το όνομά του, το βούτυρο κακάο είναι 100% χωρίς γαλακτοκομικά και vegan. Είναι φτιαγμένο από το λιπαρό μέρος του κόκκου κακάο και είναι υπεύθυνο για να δώσει στη σοκολάτα αυτή την αμαρτωλή ποιότητα που λιώνει στο στόμα σας.

Ψάξτε για σοκολάτες με μια σύντομη λίστα συστατικών καθώς αυτό υποδηλώνει ένα πιο υγιεινό και ποιοτικότερο προϊόν. Ορισμένες μάρκες σοκολάτας διευκολύνουν τον εντοπισμό των vegan επιλογών τους συμπεριλαμβάνοντας το λογότυπο Certified Vegan. Επομένως, αυτή η λιχουδιά δεν περιέχει γαλακτοκομικά ως συστατικό και είναι εξαιρετικά κατάλληλη για vegans. Όσοι έχουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά πρέπει να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να ελέγξουν τη δήλωση αλλεργιογόνου. 

Υπάρχει, χωρίς αμφιβολία, μια θέση για τη σοκολάτα σε έναν φυτικό τρόπο ζωής. Με τόσες πολλές νόστιμες επιλογές χωρίς γαλακτοκομικά που είναι διαθέσιμες σχεδόν σε κάθε διάδρομο σοκολάτας, το να είσαι vegan δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείς από την απόλαυση της σοκολάτας.

Πηγή: chocolatebar.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο