Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

McDonald’s και Burger King εμπλουτίζουν το vegan μενού τους

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςMcDonald’s και Burger King εμπλουτίζουν το vegan μενού τους
spot_img

Με τη φυτική διατροφή να κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος και οπαδούς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μεγάλες αλυσίδες fast food εστιατορίων – και όχι μόνο – εμπλουτίζουν το μενού τους με επιλογές που απευθύνονται σε αυτό το κοινό.

McPlant burger από τα McDonald’s

Για όσους πελάτες ακολουθούν φυτική διατροφή τα McDonald’s έχουν πλέον το πρώτο δικό τους burger φυτικής προέλευσης, το οποίο μας υπόσχεται ότι «παρέχει την ίδια υπέροχη γεύση και εμπειρία που θα περίμενε κανείς από ένα οποιοδήποτε burger των McDonald’s».

Λέγεται McPlant και αποτελείται από ένα vegan κουλούρι με σουσάμι, μουστάρδα, κέτσαπ, vegan σάλτσα, κρεμμύδι, τουρσί, μαρούλι, ντομάτα και vegan τυρί. Έχει σημασία να αναφερθεί ότι ψήνεται χωριστά από τα άλλα burgers των McDonald’s σε ειδικά σκεύη.

Το McPlant αναπτύχθηκε από κοινού με την αμερικανική μάρκα εναλλακτικού κρέατος Beyond Meat, ενώ προηγήθηκαν τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης.

Χρησιμοποιείται τυρί vegan με βάση την πρωτεΐνη μπιζελιού για να ταιριάζει με τη γεύση που έχουν οι φέτες κανονικού τυριού που χρησιμοποιεί η αλυσίδα στα υπόλοιπα burgers, καθώς και μια νέα vegan σάλτσα.

Το McPlant παρουσιάστηκε παγκοσμίως πέρυσι και είναι πλήρως διαπιστευμένο ως vegan από τη Vegetarian Society, ενώ άλλη μία επιλογή στο μενού των McDonald’s είναι τα Veggie Dippers.

Η Michelle Graham-Clare, διευθύντρια μάρκετινγκ της McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου θα είναι αυτό αρχικά διαθέσιμο δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λανσάρουμε επιτέλους το McPlant στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Όπως με όλα τα προϊόντα μας, αφιερώσαμε το χρόνο μας για να διασφαλίσουμε ότι πληροί τα υψηλότερα πρότυπα και είναι κάτι που θα απολαύσουν όλοι οι πελάτες μας.

Αναζητούμε πάντα διαφορετικούς τρόπους για να καινοτομούμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας, και με το McPlant έχουμε ένα νόστιμο μπέργκερ φυτικής προέλευσης που θα αρέσει σε όλους. Είτε είστε βίγκαν είτε θέλετε απλά ένα μπιφτέκι φυτικής προέλευσης, είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε το McPlant», κατέληξε η Michelle Graham-Clare.

Vegan nuggets από το Burger King

Την ίδια στιγμή το Burger King έγινε η πρώτη αλυσίδα fast food εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο που λάνσαρε τα vegan nuggets, τα οποία είναι διαθέσιμα για παραγγελία ήδη από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Η αλυσίδα υπόσχεται ότι έχουν την ίδια γεύση με τα αυθεντικά chicken nuggets, παρόλο που είναι φτιαγμένα μόνο από σόγια και φυτικές πρωτεΐνες, ενώ είναι πιστοποιημένα από την Vegan Society.

Δύο χρόνια το Burger King είχε λανσάρει το φυτικό Rebel Whopper burger, αλλά δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για vegan προϊόντα, πέρυσι πρόσθεσε στο μενού και το Vegan Royale burger που παρασκευάζεται χωριστά από τα ζωικά προϊόντα.

Οι νέες φυτικές προσφορές του Burger King αποτελούν μέρος της δέσμευσής της εταιρείας να ρίξει κατά 50% τις επιλογές με κρέας στο μενού της έως το 2030, κάτι που η εταιρεία τόνισε ότι θα τη βοηθήσει να επιτύχει το στόχο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 41%.

Τα νέα vegan nuggets φτιάχνονται από το The Vegetarian Butcher, το οποίο είναι πίσω και από τη νέα vegan Peppero’nay Pizza της Pizza Hut και το vegan Tu’nah Sandwich των Starbucks.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Burger King στο Ηνωμένο Βασίλειο, Alasdair Murdoch, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία των νέων vegan nuggets στο μενού μας σε εθνικό επίπεδο, ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Η προσαρμογή στις προτιμήσεις των πελατών είναι βασικός στόχος του Burger King. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για το τι τρώνε και πίνουν και να τους παρέχουμε ενημερωμένες επιλογές είτε μέσω σαφούς διατροφικής επισήμανσης και αλλεργιογόνων είτε προσφέροντας vegan και vegetarian επιλογές.

Η κυκλοφορία των vegan nuggets είναι άλλο ένα θετικό βήμα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την προώθηση της καινοτομίας στα μενού μας ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις χωρίς κρέας και προϊόντα χωρίς ζωική πρωτεΐνη στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Laura Iliffe, Senior Brand Manager στο The Vegetarian Butcher, πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανών προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος, γι’ αυτό το λόγο, αυτόν τον Veganuary, συνεργαζόμαστε ξανά με το Burger King για να προσφέρουμε μια νόστιμη εναλλακτική πρόταση σε ένα από τα καλύτερα κι αγαπημένα προϊόντα του, τις κοτομπουκιές.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τίποτα όταν τρώτε φυτικά, και το Veganuary είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δοκιμάσετε ένα νέο τρόπο διατροφής. Αψηφούμε οποιονδήποτε μπορέσει να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στη δική μας εκδοχή και το πρωτότυπο!», κατέληξε η Laura Iliffe.

Πηγή: Independent

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα