Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια τρόφιμα δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα οι καταναλωτές αυτόν τον Vegenuary

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΠοια τρόφιμα δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα οι καταναλωτές αυτόν τον Vegenuary
spot_img

Οι καταναλωτές είναι αποφασισμένοι να παρατήσουν τα πατατάκια με γεύση κρέατος, το παγωτό και το κέικ για τον Veganuary, αλλά δυσκολεύονται να μείνουν χωρίς τυρί και κοτόπουλο.

Μια μελέτη σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ανατέθηκε από τη μάρκα σνακ και υπερτροφών, Nature’s Heart, διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των Βρετανών έχουν κίνητρα να αλλάξουν τη διατροφή τους προκειμένου να είναι πιο ευγενικοί με τον πλανήτη.

Η σοκολάτα, η μαγιονέζα και το μέλι ήταν από τα κορυφαία τρόφιμα που θα ήταν πιο πρόθυμοι να εγκαταλείψουν οι Βρετανοί.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα μπορούσαν να είναι ένας τεράστιος παράγοντας για τους Βρετανούς που αγωνίζονται να διατηρήσουν μια vegan διατροφή τον Ιανουάριο, με το 40% να λέει ότι πραγματικά αγωνίζεται να εγκαταλείψει το τυρί, το 32% το αγελαδινό γάλα και το 30% τα αυγά. Άλλα είδη πρωινού φαίνεται επίσης να είναι δύσκολο να τα εγκαταλείψουν, καθώς μόνο το 16% σκέφτεται να «κόψει» το γιαούρτι, το 15% τα λουκάνικα και το 14% το μπέικον.

Αν και περισσότερο από το ένα τέταρτο πιστεύει ότι υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για τους vegan και το 34% παραδέχεται ότι θα δυσκολευόταν να σκεφτεί τι να φάει για ένα vegan πρωινό, σχεδόν το ένα τρίτο θέλει να δοκιμάσει περισσότερες εναλλακτικές με βάση τα φυτά το 2022 και το 29% θα ήθελε ορισμένα στοιχεία της διατροφής του να είναι vegan.

Όταν πρόκειται για το πρώτο γεύμα της ημέρας, το 25% έχει την εντύπωση ότι οι εναλλακτικές επιλογές για vegan δεν είναι τόσο συναρπαστικές.

Περισσότεροι από τους μισούς παραδέχτηκαν ότι μερικές φορές παραλείπουν πρωινό με το 28% να ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία του φαγητού – παρόλο που το πρωινό χρειάζεται κατά μέσο όρο μόνο 12 λεπτά για να προετοιμαστεί – και το 21% δεν ενθουσιάζεται με το πρωινό ως γεύμα .

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δηλώνουν πως απλώς δεν πεινούν το πρωί, σε σύγκριση με μόλις 36% των ανδρών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι αν εγκατέλειπαν κάτι για τον Veganuary, το 35% θα το συνέχιζαν και τον επόμενο μήνα. Πάνω από το ένα τρίτο δήλωσε ότι έχουν ήδη ή θα σκέφτονταν να λάβουν μέρος στο Veganuary, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο το έκανε – ή ήθελε – να κάνουν τη διατροφή του πιο συναρπαστική.

Άλλοι λόγοι είναι η βελτίωση της υγείας τους (46%), να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη σωτηρία του πλανήτη (44%) κι η δοκιμή νέων τροφών (43%).

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για τον πλανήτη, με το 50% από αυτές να λένε ότι θα συμμετείχαν ή θα είχαν λάβει μέρος στο Veganuary για περιβαλλοντικούς σκοπούς, σε σύγκριση με ένα 39% των αντρων.

Όταν εξετάζουμε για ποια είδη φυτικής προέλευσης θα ήταν διατεθειμένοι να αυξήσουν την πρόσληψή τους τον Ιανουάριο, τα είδη πρωινού που κατατάχθηκαν σε υψηλή θέση ήταν: βρώμη, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, αβοκάντο και υποκατάστατα κρέατος, όπως το vegan μπέικον.

Ο Tom Benton, Γενικός Διευθυντής του Nature’s Heart’s είπε: «Είναι πολλά υποσχόμενο να δούμε τι είναι διατεθειμένοι να ζήσουν οι άνθρωποι για τον Veganuary. Η ετήσια πρωτοβουλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δοκιμάσουν διαφορετικά τρόφιμα και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τις εναλλακτικές δίαιτες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι από τα κορυφαία τρόφιμα που οι άνθρωποι θέλουν να τρώνε περισσότερο τον Ιανουάριο. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό vegan γεύμα, είτε πρόκειται για πρωινό είτε για βραδινό.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να δουν τα vegan πρωινά από ένα διαφορετικό πρίσμα. Τα 20 κορυφαία τρόφιμα δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα πρωινά από άλλα τρόφιμα. Υπάρχουν όμως άπειρες επιλογές για να δημιουργήσουμε ένα νόστιμο και ελκυστικό πιάτο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Το τυπικό πρωινό γεύμα αποτελείται από βασικά προϊόντα όπως δημητριακά, τοστ ή χυλό και οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι ένα τυπικό vegan πρωινό θα περιλαμβάνει φρούτα, πλιγούρι βρώμης και αβοκάντο, ενώ το 29% πιστεύει ότι υπάρχουν περιορισμένες επιλογές. Εδώ το Nature’s Heart θέλει να αλλάξει τις αντιλήψεις για τα vegan πρωινά και να αποδείξει ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα τόσες πολλές γρήγορες, νόστιμες και υγιεινές επιλογές.

Τα κύρια πράγματα που θέλουν οι άνθρωποι από ένα πρωινό είναι κάτι που έχει ωραία γεύση (51%), θα το χορτάσει (47%) και είναι βολικό (4%).

Το 18% των ερωτηθέντων έδειξε προθυμία να δοκιμάσει και να πάρει ένα vegan γεύμα την ημέρα πριν δεσμευτεί σε μια εντελώς vegan δίαιτα.

«Η έρευνα δείχνει ότι το 44% πιστεύει ότι αν ο καθένας έκανε μια μικρή φυτική αλλαγή στη διατροφή του, θα έκανε μεγάλη διαφορά στον πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουμε καλά ως έθνος τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια διατροφή με τροφές φυτικής προέλευσης.

Ο Tom Benton πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια ή χρόνο για να είμαστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό μας και τον πλανήτη. Εάν η μετάβαση σε μια πλήρη vegan διατροφή φαίνεται μη ρεαλιστική, μπορούμε πάντα να ξεκινήσουμε κάνοντας μικρές εναλλαγές στα γεύματά μας. Η μετάβαση σε ένα θρεπτικό vegan πρωινό είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι τον Veganuary και μπορεί να σας προετοιμάσει για την ημέρα, να σας δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε και να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο.»

20 κορυφαία τρόφιμα που οι καταναλωτές θα έκοβαν μέσα στον Veganuary:

Πατατάκια με γεύση κρέατος

Παγωτό

Κέικ

Σοκολάτα

Μαγιονέζα

Κρέμα

Μέλι

Γιαούρτι

αγελαδινό γάλα

Βούτυρο

Αυγά

Λουκάνικα

Γλυκά (που περιέχουν ζελατίνη)

Αρνάκι

Χοιρινό

Μπέικον

Τυρί

Βοδινό κρέας

Ζαμπόν

Γαλοπούλα

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα