Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μενού που είναι κατά πλειοψηφία χορτοφαγικά είναι το κλειδί για την αλλαγή κρεατοφάγων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤα μενού που είναι κατά πλειοψηφία χορτοφαγικά είναι το κλειδί για την αλλαγή κρεατοφάγων
spot_img

Σύμφωνα με έρευνα, εάν η πλειοψηφία ενός μενού αποτελείται από φυτικά τρόφιμα, τότε τα άτομα που τρώνε συνήθως κρέας είναι πιο πιθανό να επιλέξουν φυτική επιλογή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ ανακάλυψαν ότι οι κρεατοφάγοι είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν χορτοφαγικά γεύματα όταν αυτά αποτελούν την πλειοψηφία στις επιλογές ενός μενού.

Οι κρεατοφάγοι άλλαξαν την επιλογή τους σε χορτοφαγικά τρόφιμα μόνο όταν τα μενού ήταν κατά 75% χορτοφαγικά, αλλά όχι όταν το ποσοστό αυτό ήταν 50 ή 25%. Ως εκ τούτου, οι κρεατοφάγοι μπορούν να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους όταν τους δίνονται αρκετές επιλογές για χορτοφάγους για να διαλέξουν.

Αυτή η νέα έρευνα στην οποία συμμετέχουν η Dr Beth Parkin στο Πανεπιστήμιο του Westminster και η Dr Sophie Attwood από το World Resources Institute υποδηλώνει ότι ο τομέας των τροφίμων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προώθηση βιώσιμων διατροφικών επιλογών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η επιλογή στον καταναλωτή χωρίς να χρειάζεται να πειστούν συνειδητά οι καταναλωτές, για τα οφέλη της φιλοπεριβαλλοντικής δίαιτας.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές αξιολόγησαν πώς η αύξηση της διαθεσιμότητας των χορτοφαγικών τροφίμων σε σχέση με το κρέας επηρεάζει την επιλογή των ανθρώπων που συνήθως τρώνε κρέας. Αυτοί οι τύποι παρεμβάσεων είναι γνωστοί ως «ωθήσεις», καθώς διερευνούν τρόπους με τους οποίους μπορεί να σχεδιαστεί μια απόφαση για να επηρεάσει μια επιθυμητή συμπεριφορά.  

Η μελέτη τυχαιοποίησε τους συμμετέχοντες σε μενού που περιείχαν διαφορετικές αναλογίες κρέατος και χορτοφαγικών πιάτων για να καθορίσει ακριβώς πόση διαθεσιμότητα κρέατος απαιτείται για την προώθηση βιώσιμων επιλογών. Η αύξηση στις επιλογές χορτοφαγικών τροφίμων προωθεί σιωπηρά πρότυπα συμπεριφοράς παρέχοντς στους καταναλωτές ένα ευρύτερο φάσμα επιθυμητών επιλογών.

Η βιομηχανία τροφίμων είναι ένας μεγάλος ρυπαντής, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών και, εάν παραμείνει ως έχει, ο αντίκτυπος του συστήματος τροφίμων και μόνο θα μας εμπόδιζε να επιτύχουμε τους στόχους που θέτει η συμφωνία του Παρισιού. Οι σταδιακές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις εκπομπές άνθρακα όταν εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εγχώριων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Αυτή η παρέμβαση δείχνει τη δυνατότητα που έχει ο τομέας των υπηρεσιών τροφίμων στη δημιουργία μετατοπίσεων μεγάλης κλίμακας για να ενθαρρύνει τους κρεατοφάγους να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους», δήλωσε η Δρ Μπεθ Πάρκιν, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Westminster.

Τα ευρήματα της έρευνας παρέχουν πρακτικές οδηγίες σχετικά με το ποσοστό των προσφερόμενων τροφίμων για να επιτευχθούν βιώσιμες διατροφικές συμπεριφορές. Εάν ο κλάδος των υπηρεσιών τροφίμων θέλει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, πρέπει να δράσει παρέχοντας πολύ περισσότερα είδη φυτικής προέλευσης από αυτά που προσφέρονται επί του παρόντος.

Πηγή: New Food

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0272494421001742

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο