Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα οικογενειακά τραπέζια μειώνουν το άγχος των μελών της οικογένειας

ΑρχικήΟικιακάΤα οικογενειακά τραπέζια μειώνουν το άγχος των μελών της οικογένειας
spot_img

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δημοσίευσε έρευνα που τονίζει τον αντίκτυπο του οικογενειακού τραπεζιού στην ψυχική ευεξία.

Σημαντικά σημεία της έρευνας:

  • Το 91% των γονέων παρατηρεί ότι η οικογένειά αγχώνεται λιγότερο όταν μοιράζονται οικογενειακά γεύματα.
  • Το 65% των ερωτηθέντων ενηλίκων λέει ότι είναι τουλάχιστον κάπως αγχωμένοι και περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) είναι πολύ ή εξαιρετικά αγχωμένοι.
  • Το 84% των ενηλίκων επιθυμούν να μοιράζονται ένα γεύμα μαζί πιο συχνά.
  • Συνολικά, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι τρώνε μόνοι τους περίπου τις μισές φορές. 
  • Η μείωση του στρες, η σύνδεση με άλλους ανθρώπους και η αφιέρωση χρόνου για να επιβραδυνθεί αναγνωρίζονται ως κορυφαία οφέλη του γεύματος.

Το χρόνιο, συνεχές στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού στη διάρκεια της ζωής, αλλά μια νέα έρευνα από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αποκαλύπτει ότι το τακτικό γεύμα με τα μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι μια απλή λύση για τη διαχείριση του άγχους.

Από τους 1.000 ενήλικες των ΗΠΑ που ερωτήθηκαν σε εθνικό επίπεδο τον Σεπτέμβριο του 2022 για το κίνημα Healthy for Good TM της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας από την Wakefield Research, η συντριπτική πλειοψηφία (84%) λέει ότι επιθυμεί να μοιράζεται ένα γεύμα πιο συχνά με τα αγαπημένα του πρόσωπα και σχεδόν όλοι οι γονείς αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα στρες στην οικογένειά τους όταν συνδέονται τακτικά με ένα γεύμα.

«Τα κοινά γεύματα των μελών της οικογένειας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του άγχους, την τόνωση της αυτοεκτίμησης και τη βελτίωση της κοινωνικής σύνδεσης, ιδιαίτερα για τα παιδιά», δήλωσε η Erin Michos, MD, MHS, αναπληρώτρια διευθύντρια προληπτικής καρδιολογίας στο Johns Hopkins, εθελόντρια της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Το χρόνιο, συνεχές άγχος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού στη διάρκεια της ζωής σας, επομένως είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να βρουν τρόπους να μειώσουν και να διαχειριστούν το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο, το συντομότερο δυνατό».

Η σύνδεση με φίλους, οικογένεια, συναδέλφους και γείτονες ωφελεί τους ανθρώπους πέρα ​​από την ανακούφιση από το άγχος. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έδειξε ότι το 67% των ανθρώπων είπε πως το να μοιράζεται το γεύμα του υπενθυμίζει τη σημασία της σύνδεσης με άλλους ανθρώπους και το 54% λέει ότι του υπενθυμίζει να χαμηλώσουν την ένταση και να κάνουν ένα διάλειμμα.

Οι ερωτηθέντες λένε ότι είναι πιο πιθανό (59%) να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές όταν τρώνε με άλλους ανθρώπους, αλλά δυσκολεύονται να ευθυγραμμίσουν το πρόγραμμα με τους φίλους ή την οικογένειά τους για να το κάνουν, σύμφωνα με την έρευνα. Συνολικά, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι τρώνε μόνοι τους περίπου τις μισές φορές. 

«Ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται να μαζεύεις κόσμο την ώρα του φαγητού. Όπως και άλλες υγιεινές συνήθειες, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να ξεκινήσετε από μικρά και να χτίσετε από εκεί», είπε η Εrin Michos. «Βάλτε έναν στόχο να συγκεντρώνετε φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους για ένα ακόμη γεύμα μαζί κάθε εβδομάδα. Εάν δεν μπορείτε να συναντηθείτε προσωπικά, σκεφτείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε ένα γεύμα μαζί μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή».

Η έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας εντόπισε επίσης ότι η πλειονότητα (65%) των ενηλίκων λένε ότι είναι τουλάχιστον κάπως αγχωμένοι και περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) είναι εξαιρετικά ή πολύ στρεσαρισμένο. Σχεδόν 7 στους 10 (69%) των ερωτηθέντων στην έρευνα που εργάζονται με πλήρη ή μερική απασχόληση δήλωσαν ότι θα ένιωθαν λιγότερο άγχος στη δουλειά αν είχαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν ένα διάλειμμα και να μοιραστούν ένα γεύμα με έναν συνάδελφο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα