Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαβήτης – Τα 7+1 φρούτα που πρέπει να αποφεύγετε

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιαβήτης - Τα 7+1 φρούτα που πρέπει να αποφεύγετε
spot_img

Όσοι ζουν με διαβήτη θα πρέπει να κάνουν προσεκτική επιλογή στα φρούτα που καταναλώνουν

Αν και τα φρούτα θεωρούνται απαραίτητα για μία σωστή διατροφή καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, εντούτοις κάποια από αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.

Από τη μία λοιπόν οι υδατάνθρακες που περιέχουν δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενώ ταυτόχρονα οι φυτικές ίνες τους, επιβραδύνουν την διαδικασία της πέψης και επισπεύδουν το αίσθημα κορεσμού. Από την άλλη όμως, κάποια φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και συνιστάται σε όσους ζουν με διαβήτη να είναι προσεκτικοί με όσα έχουν υψηλότερη γλυκαιμικό δείκτη. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη διασπώνται πολύ γρήγορα προκαλώντας απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Αντίθετα τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τείνουν να διασπώνται πιο αργά και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα επομένως αποτελούν καλύτερη επιλογή για τη διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ποια είναι τα φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και πρέπει να αποφεύγονται από τους διαβητικούς

Σύμφωνα με το diabetes.co.uk/

  • Μπανάνες
  • Ρόδια
  • Μάνγκο
  • Σταφύλια
  • Χουρμάδες
  • Αχλάδια
  • Πορτοκάλια καθώς και
  • Σταφίδες

Τα τρόφιμα με χαμηλότερο ΓΔ περιλαμβάνουν δαμάσκηνα, μούρα, ακτινίδια και γκρέιπφρουτ. Οι τροφές με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη συνιστώνται σε ασθενείς με διαβήτη, αλλά η ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης σημαντική.

Άλλα παραδείγματα τροφών με υψηλό GI περιλαμβάνουν:

  • Ζάχαρη και ζαχαρούχα τρόφιμα
  • Αναψυκτικά με ζάχαρη
  • άσπρο ψωμί
  • Πατάτες
  • άσπρο ρύζι

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο