Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Πορτογάλοι οινοποιοί ζητούν επείγουσα κρατική επέμβαση για τις τιμές των μπουκαλιών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟι Πορτογάλοι οινοποιοί ζητούν επείγουσα κρατική επέμβαση για τις τιμές των μπουκαλιών
spot_img

Επείγουσα κυβερνητική παρέμβαση ζητούν οι παραγωγοί κρασιού στην Πορτογαλία καθώς το ολοένα και αυξανόμενο κόστος των γυάλινων φιαλών, βλάπτει δραματικά τη βιομηχανία κρασιού.

Η Εθνική Ένωση εμπόρων και εξαγωγέων κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών (ANCEVE) της Πορτογαλίας που είναι παγκοσμίως γνωστή για το κρασί Porto, ζήτησε επείγουσα δράση από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Μιλώντας για το θέμα σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος ανέφερε, “Η ANCEVE ζητά από την κυβέρνηση να δημιουργήσει επειγόντως μια πλατφόρμα διαλόγου ώστε, υπό την αιγίδα της, εκπρόσωποι των τομέων του κρασιού και του γυαλιού να μπορούν να αναλύσουν την κατάσταση και να αναζητήσουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπιση και επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος”.

   Σύμφωνα με το The Drink Business, η ένωση υποστηρίζει πως το αυξανόμενο κόστος των μπουκαλιών δυσχεραίνει την παραγωγή παρά τη μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας που είχε θετικό αντίκτυπο. Η ένωση εξήγησε, “Από βορρά μέχρι το νότο της χώρας, οι οινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν κόστος γυαλιού που είναι κατά μέσο όρο πάνω από 55% υψηλότερο από τις προπολεμικές αξίες και με δυσκολίες στον εφοδιασμό τους (φόρος ενέργειας, αξία μεταφοράς και απαίτηση προκαταβολής πληρωμή)”.

Όπως υποστηρίζουν, η αύξηση του κόστους των μπουκαλιών που γίνεται μεμονωμένα σε μια χώρα, δημιουργεί έναν αθέμιτο ανταγωνισμό και οδηγεί τη χώρα εκτός αγοράς. “Συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη πολλών μοντέλων μπουκαλιών (σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές οινοπαραγωγικές χώρες), γεγονός που ανάγκασε τους παραγωγούς να αλλάζουν συνεχώς διαδικασίες και επισήμανση, προκειμένου να προσαρμόσουν την παραγωγή στα διαθέσιμα μοντέλα, γεγονός που επηρεάζει σοβαρά τη συνέπεια των εμπορικών στρατηγικών και των στρατηγικών μάρκετινγκ”, δήλωσε η ένωση.

     Η ANCEVE ανέφερε επίσης ότι «σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου, η Πορτογαλία παρήγαγε περίπου 688 εκατομμύρια λίτρα κρασιού στην τελευταία συγκομιδή. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του πορτογαλικού κρασιού είναι εμφιαλωμένο, είναι καλό να δούμε όχι μόνο τη σημασία που έχει το γυαλί για αυτόν τον τομέα αλλά και πώς το κρασί είναι ο κύριος εξαγωγέας πορτογαλικού γυαλιού στις τέσσερις γωνιές του κόσμου».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο