Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

ΑρχικήΝέαΤο BRC issue 9 είναι γεγονός - Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;
spot_img

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Το πρότυπο αυτό, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1998, βοηθά τους κατασκευαστές τροφίμων να επικεντρωθούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένου του HACCP, της ιχνηλασιμότητας, της πρόληψης της απάτης στον τομέα των τροφίμων, της δέσμευσης της διοίκησης και της κουλτούρας ασφάλειας των τροφίμων. Υπήρξε μια ετήσια αύξηση στην αναγνώριση του Προτύπου, το οποίο το είδε εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων, επηρεάζοντας πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε πωλήσεις προϊόντων.

Αναθεωρώντας τα πρότυπα, το BRC διασφαλίζει ότι ενσωματώνονται οι τελευταίες τάσεις και λειτουργίες του κλάδου, πρακτικές εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές από τον κλάδο. Η διαδικασία αναθεώρησης επιτρέπει να την συμπόρευση με τις εξελισσόμενες προσδοκίες, τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών. Παρέχει την ευκαιρία να αξιοποιηθεί η αξία που κερδίζουν οι πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη από τη χρήση των Προτύπων αυτών, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Birkbeck.

Το τεύχος 9 κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2022. Οι πιστοποιημένοι ιστότοποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν αντίγραφο μέσω του BRCGS Participate.

Δύο βασικά θέματα του νέου τεύχους είναι η ανάπτυξη κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων και η οικοδόμηση βασικών ικανοτήτων. Και τα δύο διερευνούμε περαιτέρω στα παρακάτω άρθρα:

Το BRCGS θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με τις βασικές αλλαγές στο Τεύχος 9, καθώς και θα συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς εταίρους σε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που καλύπτουν μια σειρά γλωσσών και ζωνών ώρας. Επίσης, το BRCGS και το παγκόσμιο δίκτυο εγκεκριμένων εκπαιδευτικών εταίρων του έχουν αναπτύξει νέα εκπαιδευτικά μαθήματα για το Τεύχος Ασφάλειας Τροφίμων 9.

Τεύχος 9 – Χρονολόγιο μετάβασης

Όπως συμβαίνει με όλες τις αναθεωρήσεις των Παγκόσμιων Προτύπων, πρέπει να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μεταξύ της διαβούλευσης, της δημοσίευσης του πλήρους, οριστικοποιημένου Προτύπου και της πλήρους εφαρμογής του Προτύπου. Επομένως:

  • Το τεύχος 9 κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022
  • Η πιστοποίηση κατά το τεύχος 9 του προτύπου, θα ξεκινήσει σε ελέγχους από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα