Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

ΑρχικήΝέαΤο BRC issue 9 είναι γεγονός - Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;
spot_img

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Το πρότυπο αυτό, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1998, βοηθά τους κατασκευαστές τροφίμων να επικεντρωθούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένου του HACCP, της ιχνηλασιμότητας, της πρόληψης της απάτης στον τομέα των τροφίμων, της δέσμευσης της διοίκησης και της κουλτούρας ασφάλειας των τροφίμων. Υπήρξε μια ετήσια αύξηση στην αναγνώριση του Προτύπου, το οποίο το είδε εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων, επηρεάζοντας πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε πωλήσεις προϊόντων.

Αναθεωρώντας τα πρότυπα, το BRC διασφαλίζει ότι ενσωματώνονται οι τελευταίες τάσεις και λειτουργίες του κλάδου, πρακτικές εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές από τον κλάδο. Η διαδικασία αναθεώρησης επιτρέπει να την συμπόρευση με τις εξελισσόμενες προσδοκίες, τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών. Παρέχει την ευκαιρία να αξιοποιηθεί η αξία που κερδίζουν οι πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη από τη χρήση των Προτύπων αυτών, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Birkbeck.

Το τεύχος 9 κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2022. Οι πιστοποιημένοι ιστότοποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν αντίγραφο μέσω του BRCGS Participate.

Δύο βασικά θέματα του νέου τεύχους είναι η ανάπτυξη κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων και η οικοδόμηση βασικών ικανοτήτων. Και τα δύο διερευνούμε περαιτέρω στα παρακάτω άρθρα:

Το BRCGS θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με τις βασικές αλλαγές στο Τεύχος 9, καθώς και θα συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς εταίρους σε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που καλύπτουν μια σειρά γλωσσών και ζωνών ώρας. Επίσης, το BRCGS και το παγκόσμιο δίκτυο εγκεκριμένων εκπαιδευτικών εταίρων του έχουν αναπτύξει νέα εκπαιδευτικά μαθήματα για το Τεύχος Ασφάλειας Τροφίμων 9.

Τεύχος 9 – Χρονολόγιο μετάβασης

Όπως συμβαίνει με όλες τις αναθεωρήσεις των Παγκόσμιων Προτύπων, πρέπει να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μεταξύ της διαβούλευσης, της δημοσίευσης του πλήρους, οριστικοποιημένου Προτύπου και της πλήρους εφαρμογής του Προτύπου. Επομένως:

  • Το τεύχος 9 κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022
  • Η πιστοποίηση κατά το τεύχος 9 του προτύπου, θα ξεκινήσει σε ελέγχους από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα