Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΕυκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr
spot_img

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Νοοτροπία Ασφάλειας Τροφίμων, ή αλλιώς Food Safety Culture, είναι ένα θέμα αιχμής που όλοι οι εμπλεκόμενοι (επιχειρήσεις, σύμβουλοι και επιθεωρητές) το αντιμετωπίζουν από την στιγμή που μπήκε στην ζωή μας μέσω της νομοθεσίας και των προτύπων, μάλλον υποτονικά! Άδικα, πολύ άδικα, μια και έχει πραγματική ουσία ο όρος αφού τα περισσότερα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων προκύπτουν από φτωχό Food Safety Culture του οργανισμού και όχι από ελλείψεις στην υποδομή ή των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων.

Παρακολουθώντας το σεμινάριο αυτό, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις.

Στο σεμινάριο “Food Safety Culture Advanced Training Course” παρέχονται:

  • Εξήγηση με απλά λόγια της έννοιας του Food Safety Culture (FSC) και ανάλυση των βασικών πυλώνων του FSC (The 5 Food Safety Climate elements) και γιατί έχουν πραγματικά σημασία.
  • Γνώση του τρόπου εκτίμησης της ωριμότητας FSC (FSC maturity estimation – FSC classification) σε μια εταιρεία τροφίμων.
  • Πρακτικό εργαλείο για τη μέτρηση της ωριμότητας FSC μιας εταιρείας τροφίμων, μαζί με μια εντυπωσιακή εργαλειοθήκη για την βελτίωσή της.
  • Παρουσίαση της προσέγγισης και των απαιτήσεων του GFSI για του FSC (BRC, IFS, FSSC22000). ISO22000PAS 320.
  • Τι ισχύει στην ΕΕ: Κανονισμός 2021/382.
  • Τι ισχύει στις ΗΠΑ: Ο FDA για το Food Safety Culture – Core Element 4 of the New Era of Smarter Food Safety Blueprint.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

  • Τι είναι το FSC;
  • Πώς ορίζεται και πώς εννοείται το FSC;
  • Οι 5 βασικά συστατικά (key elements) του FSC:  δέσμευση, επικοινωνία, πόροι/εκπαίδευση, επίγνωση κινδύνων και μέτρηση απόδοσης / στοχοθεσία
  • Πώς δημιουργείται και προωθείται το FSC;
  • Πώς αξιολογείται το FSC;
  • Ποια είναι τα υπάρχοντα μέτρα του FSC;
  • Μοντέλα ωριμότητας για την ασφάλεια των τροφίμων 1) Αξίες και αποστολή, 2) Συστήματα ανθρώπων, 3) Προσαρμοστικότητα, 4) Συνέπεια και 5) Κίνδυνοι και ρίσκα.
  • Πώς να διατηρήσετε και να βελτιώσετε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων;
  • Προκλήσεις και εμπόδια για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό FSC.
  • To FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. BRC, IFS, FSSC, ISO22000.
  • Πώς προωθείτε διεθνώς το FSC με νομοθετικές παρεμβάσεις (παραδείγματα ΕΕ και FDA)

Μαθησιακοί στόχοι

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:

  • Να εξηγήστε την έννοια της Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων
  • Να κατανοείτε τις απαιτήσεις προτύπων, οδηγών και νομοθεσίας για την ενίσχυση της εταιρικής Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων
  • Να αξιολογήστε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων με μετρήσιμο τρόπο
  • Να εφαρμόστε ενέργειες βελτίωσης της ωριμότητας FSC σε μια εταιρεία τροφίμων
  • Να κατανοήστε και να σχεδιάσετε στόχους FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Απευθύνεται σε:

  • Υπευθύνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Συμβούλους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων
  • Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Προαπαιτούμενα

Πριν παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, καλό είναι να έχετε διαβάσει: “A Culture of Food Safety – A Position Paper from the Global Food Safety Initiative (GFSI)”. Το ανωτέρω θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Παραδοτέα

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε ηλεκτρονικά:

  • Εργαλείο αξιολόγησης της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων.
  • Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για το προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων.
  • Εργαλειοθήκη βελτίωσης της ωριμότητας του FSC επιχειρήσεων τροφίμων .

Εισηγητής

Νίκος Γδοντέλης,  Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

1ημερο – Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 13:00

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Τετάρτη 06 Νοεμβρίου (κωδ. 09097502226)

Τρόπος Διεξαγωγής: ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Κόστος σεμιναρίου: 220€ . Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Πατήστε ΕΔΩ και Δηλώστε Συμμετοχή

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο