Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O Ελληνικός freddo καλύτερος από τον Ιταλικό καπουτσίνο στο Taste Atlas

ΑρχικήΝέαO Ελληνικός freddo καλύτερος από τον Ιταλικό καπουτσίνο στο Taste Atlas
spot_img

Τρεις ελληνικοί καφέδες στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των καταναλωτών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση διαφόρων ειδών καφέ του Taste  Atlas, δύο είδη Ελληνικού καφέ ξεπερνούν σε βαθμολογία τους ιταλικούς. Αν και στη Λίστα με τους 56 καλύτερους καφέδες του κόσμου η Ιταλία καταλαμβάνει 10 θέσεις η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση σε προτίμηση μαζί με την Κούβα και την Ινδία με 4,5 αστέρια.Η μεθοδολογία του TasteAtlas είναι φαινομενικά απλή. Οι επισκέπτες ψηφίζουν και το Taste atlas μετρά τις ψήφους και δημοσιεύει  την κατάταξη.

Ο καφές μας που κέρδισε το κοινό είναι ο Espresso freddo, ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο. Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες καφέ πάγου που σερβίρουν απλώς καφέ πάνω από πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει κυρίως τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, λείος και κρεμώδης. Ο ελαφρώς παγωμένος καφές στη συνέχεια στραγγίζεται και χύνεται πάνω από πάγο. Το ρόφημα γλυκαίνεται κατά προτίμηση, κάτι που πρέπει να γίνει πριν αναμειχθεί. Ο εσπρέσο freddo έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990 και σήμερα, είναι βασικό σε όλη τη χώρα, αναφέρει το Taste Atlas.

Την επόμενη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ελληνικός καφές φρέντο καπουτσίνο με 4,4 αστέρια. Ο καπουτσίνο Freddo είναι μια ποικιλία καφέ με απλή ψύξη που επινοήθηκε από Έλληνες λέει και το Taste Atlas.  Φτιάχνεται με εσπρέσο, συνήθως ένα διπλό σφηνάκι, το οποίο πρώτα αναμειγνύεται με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια χύνεται πάνω από πάγο. Στη συνέχεια, το ποτό συμπληρώνεται με καλά παγωμένο γάλα που ανακινείται ή ανακατεύεται μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά, αφρώδη υφή.

Η Ιταλία έρχεται τρίτη μετα με τον καφέ Bombon της Ισπανίας, με τον κλασικό καπουτσίνο με 4,3 αστέρια. Στην πρώτη δεκάδα μπαίνει και ο ελληνικός καφές φραπέ που σύμφωνα με το Taste Atlas, αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957. Φτιάχνεται συνδυάζοντας τον στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο. Ο συνδυασμός συνήθως παρασκευάζεται σε σέικερ ή μίξερ χειρός, οπότε όταν το ρόφημα χύνεται σε ποτήρι, πρέπει να εμφανίζεται ένας αφρός από πάνω.

Οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν γάλα ή γάλα εβαπορέ – όταν αναφέρεται συχνά ως frapógalo – και το ποτό μπορεί να γλυκάνει ανάλογα με τη γεύση. Παραδοσιακά, αυτός ο καφές σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι και διατίθενται τρεις βαθμοί γλυκύτητας.

Αυτά περιλαμβάνουν το glykós (που ταξινομείται ως γλυκό και συνήθως αποτελείται από τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη), το métrios (μέτρια γλυκύτητα με περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη) ή το skétos (χωρίς ζάχαρη). Άλλες ειδικές εκδόσεις μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν κρεμώδη λικέρ ή παγωτό, ενώ μερικές φορές ο συνδυασμός μπορεί να αναμιχθεί και με ένα κουτάλι.

Η εφεύρεση του καφέ φραπέ συνδέεται συνήθως με τον πρώην εργοδότη του Nescafé, Δημήτρη Βακόνδιο. Δημιούργησε το ποτό τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ο καφές φραπέ είναι ένα βασικό ελληνικό προϊόν, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στην Κύπρο. Το ποτό προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα