Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
25.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο αυτορρυθμιζόμενο ενέσιμο για την πρόληψη και τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας

ΑρχικήΕπιστήμηΝέο αυτορρυθμιζόμενο ενέσιμο για την πρόληψη και τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας
spot_img

Αυτορρυθμιζόμενο υλικό απελευθέρωσης γλυκαγόνης για τον μετριασμό των πιθανών κινδύνων σοβαρής υπογλυκαιμίας που προκαλείται από την ινσουλίνη.

Τα άτομα με διαβήτη λαμβάνουν ινσουλίνη για να μειώσουν το υψηλό σάκχαρο στο αίμα. Ωστόσο, εάν τα επίπεδα γλυκόζης πέφτουν πολύ χαμηλά – από τη λήψη υπερβολικής ινσουλίνης ή τη μη κατανάλωση αρκετής ζάχαρης – οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν υπογλυκαιμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, γνωστική εξασθένηση, επιληπτικές κρίσεις ή κώμα. Για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτής της πάθησης, ερευνητές στο ACS Central Science αναφέρουν ότι δημιούργησαν φάρμακο με ορμόνη γλυκαγόνη. Σε δοκιμές σε ποντίκια, οι νανοκάψουλες ενεργοποιήθηκαν όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά και αποκατέστησαν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης.

Η γλυκαγόνη είναι μια ορμόνη που δίνει σήμα στο ήπαρ να απελευθερώσει γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. Συνήθως χορηγείται με ένεση για την αντιμετώπιση της σοβαρής υπογλυκαιμίας σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Ενώ μια επείγουσα ένεση γλυκαγόνης μπορεί να διορθώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε περίπου 30 λεπτά, τα σκευάσματα μπορεί να είναι ασταθή και αδιάλυτα στο νερό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ορμόνη διασπάται γρήγορα όταν αναμιγνύεται για ενέσεις και συσσωματώνεται μεταξύ τους για να σχηματίσουν τοξικά ινίδια. Επιπλέον, πολλά υπογλυκαιμικά επεισόδια συμβαίνουν τη νύχτα, όταν τα άτομα με διαβήτη δεν είναι πιθανό να ελέγξουν το σάκχαρό τους. Για να βελτιώσουν την εμπορική σταθερότητα του γλυκαγόνου και να αποτρέψουν την υπογλυκαιμία, οι Andrea Hevener και Heather Maynard εξέτασαν τα μικκύλια: φυσαλίδες σαν σαπούνι σε νανοκλίμακα που μπορούν να προσαρμοστούν για να συναρμολογηθούν ή να αποσυναρμολογηθούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση φαρμάκων. Ανέπτυξαν ένα μικκύλιο που ανταποκρίνεται στη γλυκόζη που ενθυλακώνει και προστατεύει τη γλυκαγόνη στην κυκλοφορία του αίματος όταν τα επίπεδα σακχάρου είναι φυσιολογικά, αλλά διαλύεται εάν τα επίπεδα πέσουν επικίνδυνα χαμηλά. Για την πρόληψη της υπογλυκαιμίας, τα μικκύλια θα μπορούσαν να εγχυθούν εκ των προτέρων και να κυκλοφορήσουν στην κυκλοφορία του αίματος μέχρι να χρειαστούν.

Σε εργαστηριακά πειράματα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα μικκύλια αποσυναρμολογήθηκαν μόνο σε υγρά περιβάλλοντα που μιμούνταν τις υπογλυκαιμικές συνθήκες τόσο σε σώματα ανθρώπων όσο και σε ποντίκια: λιγότερο από 60 χιλιοστόγραμμα γλυκόζης ανά δεκατόλιτρο. Στη συνέχεια, όταν τα ποντίκια που εμφάνισαν υπογλυκαιμία προκαλούμενη από ινσουλίνη έλαβαν μια ένεση με τα εξειδικευμένα μικκύλια, πέτυχαν φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσα σε 40 λεπτά. Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι τα γεμάτα γλυκαγόνη μικκύλια παρέμειναν ανέπαφα στα ποντίκια και δεν απελευθέρωναν την ορμόνη εκτός εάν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έπεφταν κάτω από το κλινικό όριο για σοβαρή υπογλυκαιμία. Από πρόσθετες μελέτες τοξικότητας και βιοασφάλειας σε ποντίκια, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα άδεια μικκύλια δεν προκάλεσαν ανοσοαπόκριση ούτε προκάλεσαν βλάβη στα όργανα.

Ενώ χρειάζονται περισσότερες μελέτες, οι ερευνητές λένε ότι η απόδειξη της ιδέας τους είναι ένα πρώτο βήμα προς μια νέα κατά παραγγελία και αποτελεσματική μέθοδο για την πρόληψη ή τον μετριασμό των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι συγγραφείς αναγνωρίζουν τη χρηματοδότηση από το Leona M. and Harry B. Helmsley Charitable Trust. BioPACIFIC Materials Innovation Platform που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Υποτροφιών Έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών. τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας· και το Ινστιτούτο Κλινικής και Μεταφραστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο