Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο αποκλειστικός θηλασμός οδηγεί τις μητέρες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους

ΑρχικήυγείαΟ αποκλειστικός θηλασμός οδηγεί τις μητέρες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους
spot_img

Ερευνητές παρακολούθησαν 379 μητέρες και τις πρακτικές θηλασμού τους.

Μια μελέτη του KK Women’s and Children’s Hospital (KKΗ), σχετικά με τις πρακτικές θηλασμού αποκάλυψε ότι μεταξύ των γυναικών που θήλαζαν αποκλειστικά, εκείνες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) πριν από την εγκυμοσύνη έχασαν περισσότερο βάρος από τις γυναίκες με υγιή ΔΜΣ πριν την εγκυμοσύνη.

Η μελέτη παρακολούθησε 379 μητέρες χωρισμένες σε τρεις ομάδες. Στη μία ομάδα μόνο θήλαζαν. Στη δεύτερη είχαν μικτή σίτιση και στην τρίτη τάιζαν τα μωρά τους με βρεφικό γάλα μόνο. Οι γυναίκες με υψηλό ΔΜΣ που θήλαζαν αποκλειστικά, εκτός από το ότι έχασαν το βάρος της εγκυμοσύνης τους, έχασαν επιπλέον 200 γραμμάρια κατά μέσο όρο, 12 μήνες μετά τον τοκετό. Γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ που θήλαζαν αποκλειστικά έχασαν βάρος αλλά συνέχισαν να διατηρούν περίπου 1.330 γραμμάρια του μεταγεννητικού τους βάρους κατά την ίδια περίοδο.

Ανεξάρτητα από τον ΔΜΣ, όλες οι γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά έτειναν να διατηρούν λιγότερο βάρος από εκείνες που έκαναν μικτή σίτιση ή αποκλειστικά σίτιση με γάλα. Οι περισσότερες γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ παίρνουν κατά μέσο όρο 11 έως 16 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .

Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός έως τους 6 μήνες μετά τον τοκετό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Εφιστά επίσης την προσοχή σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την προώθηση του θηλασμού σε υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο