Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο αποκλειστικός θηλασμός οδηγεί τις μητέρες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους

ΑρχικήυγείαΟ αποκλειστικός θηλασμός οδηγεί τις μητέρες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους
spot_img

Ερευνητές παρακολούθησαν 379 μητέρες και τις πρακτικές θηλασμού τους.

Μια μελέτη του KK Women’s and Children’s Hospital (KKΗ), σχετικά με τις πρακτικές θηλασμού αποκάλυψε ότι μεταξύ των γυναικών που θήλαζαν αποκλειστικά, εκείνες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) πριν από την εγκυμοσύνη έχασαν περισσότερο βάρος από τις γυναίκες με υγιή ΔΜΣ πριν την εγκυμοσύνη.

Η μελέτη παρακολούθησε 379 μητέρες χωρισμένες σε τρεις ομάδες. Στη μία ομάδα μόνο θήλαζαν. Στη δεύτερη είχαν μικτή σίτιση και στην τρίτη τάιζαν τα μωρά τους με βρεφικό γάλα μόνο. Οι γυναίκες με υψηλό ΔΜΣ που θήλαζαν αποκλειστικά, εκτός από το ότι έχασαν το βάρος της εγκυμοσύνης τους, έχασαν επιπλέον 200 γραμμάρια κατά μέσο όρο, 12 μήνες μετά τον τοκετό. Γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ που θήλαζαν αποκλειστικά έχασαν βάρος αλλά συνέχισαν να διατηρούν περίπου 1.330 γραμμάρια του μεταγεννητικού τους βάρους κατά την ίδια περίοδο.

Ανεξάρτητα από τον ΔΜΣ, όλες οι γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά έτειναν να διατηρούν λιγότερο βάρος από εκείνες που έκαναν μικτή σίτιση ή αποκλειστικά σίτιση με γάλα. Οι περισσότερες γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ παίρνουν κατά μέσο όρο 11 έως 16 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .

Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός έως τους 6 μήνες μετά τον τοκετό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Εφιστά επίσης την προσοχή σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την προώθηση του θηλασμού σε υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο