Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πότε λήγουν τα κραγιόν;

ΑρχικήυγείαΠότε λήγουν τα κραγιόν;
spot_img

Ποιες αλλαγές σε μυρωδιά, υφή και όψη μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να πετάξετε το κραγιόν σας

Η τήρηση των οδηγιών για τη λήξη των προϊόντων μακιγιάζ είναι το πρώτο βήμα για την προστασία μας από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο ελλοχεύει για την υγεία από τα καλλυντικά.

Όλα τα είδη μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Έτσι, για παράδειγμα, αν στο βαζάκι ενός προϊόντος δείτε να αναγράφεται 24M, αυτό σημαίνει πως έχετε 2 χρόνια για να το χρησιμοποιήσετε από τη στιγμή που το ανοίξατε.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως αν χρησιμοποιήσετε κάτι που έχει μόλις λήξει θα πάθετε κάτι «κακό», απλώς πλέον ίσως δεν θα λειτουργεί σωστά (στα αντηλιακά για παράδειγμα, μειώνεται ο δείκτης προστασίας). Όσον αφορά στα κραγιόν βέβαια, αυτό δεν ισχύει, οπότε μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στη μυρωδιά, την υφή ή την όψη τους, σε σχέση με την κατάσταση που ήταν όταν τα πρωτοαγοράσατε.

Διαβάστε ακόμη: Κόψτε τα κρεμμύδια εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που έχουμε όλοι στο συρτάρι της κουζίνας

Ας δούμε λοιπόν τρεις τρόπους με τους οποίους καταλαβαίνουμε πότε έχει λήξει το κραγιόν, ώστε να διατηρήσουμε το μακιγιάζ μας ασφαλές για την υγεία μας.

1) Ελέγξτε τη συσκευασία
Αναποδογυρίσετε το σωληνάριο του κραγιόν και αναζητήστε την ημερομηνία λήξης. Τα παλαιότερα προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

2) Μυρίστε το κραγιόν
Τα κραγιόν που έχουν λήξει έχουν συχνά μυρωδιά, αρκετά διαφορετική από το αρχικό άρωμα του κραγιόν. Εάν η μυρωδιά του δεν είναι ευχάριστη ή δεν μυρίζει καθόλου, μάλλον ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο.
Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη μυρωδιά των κραγιόν σας, καθώς ορισμένα από τα συστατικά μπορεί να αρχίσουν να διασπώνται με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η περίεργη μυρωδιά, θα μπορούσε να είναι ενδεικτική της ανάπτυξης βακτηρίων στο κραγιόν, οπότε είναι καλύτερο να το ξεφορτωθείτε αμέσως.

3) Δείτε την υφή
Τα σημάδια ενός ληγμένου κραγιόν περιλαμβάνουν φυσαλίδες, κομμάτια και αποχρωματισμό. Εάν το κραγιόν σας έχει σβώλους, αφρώδη ή εύθρυπτη υφή, το πιθανότερο είναι ότι έχει λήξει.
Οι φυσαλίδες μπορεί να προκληθούν από τον διαχωρισμό του κεριού και των ελαίων, που συνήθως συμβαίνει όταν το κραγιόν είναι πολύ παλιό. Εάν το κραγιόν σας έχει πολλές φυσαλίδες αέρα, θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως, καθώς μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και σπυράκια στο δέρμα σας.
Τέλος, αν το κραγιόν σας έχει αρχίσει να αποχρωματίζεται, αυτό είναι σημάδι ότι έχει εκτεθεί στον αέρα και τη ζέστη για πολύ καιρό και έχει χαλάσει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο