Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διοργάνωση 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»

ΑρχικήΝέαΔιοργάνωση 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»
spot_img

Ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», της ποιότητας του και των πλούσιων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών.

Ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου ανακοινώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης και εκπρόσωποι των φορέων ελαιολάδου του νησιού.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Μανώλης Φραγκάκης, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, ο ερευνητής-υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ποιότητας Ελαιόλαδου Χανίων του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» δρ. Γιώργος

Καλαντζάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη και ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης.

Στόχος του διαγωνισμού που αποτελεί πλέον θεσμό για την Περιφέρεια Κρήτης είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», της ποιότητας του και των πλούσιων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών. Αποτελεί στόχο η τυποποίηση του για να μπορέσει το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών και των μεταποιητών.

Ο Σταύρος Τζεδάκης ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού μας και με το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, διοργανώνουμε τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti». Δέκα χρόνια τώρα κάνουμε αυτή την προσπάθεια, με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti», των πλούσιων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, τη μοναδική γεύση και διατροφική του αξία. Καλούμε τους παραγωγούς-επιχειρήσεις με τυποποιημένα ελαιόλαδα να συμμετέχουν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια.»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανώλης Καρπαθάκης επισήμανε ότι όσο το brand name προβάλει τις διακρίσεις του Κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τόσο το καλύτερο για την πώληση του ίδιου του προϊόντος. 

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών κι Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύει στα Χανιά Γιώργος Καλατζάκης τόνισε, τέλος, ότι «στηρίζουμε τον διαγωνισμό γιατί βραβεύει εκείνους που κοπιάζουν για να παραχθεί ένα εξαιρετικό προϊόν, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οργιάζει η νοθεία».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29-31 Μαρτίου 2024.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα