Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για γέλια και για κλάματα – Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας για το αλάτι στο τσάι!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓια γέλια και για κλάματα - Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας για το αλάτι στο τσάι!
spot_img

Η κοροϊδευτική απάντηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο αντιαμερικανικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την πρόταση για προσθήκη αλατιού στο τσάι.

Οι Βρετανοί αντέδρασαν με μεγάλη ένταση όταν μια Αμερικανίδα χημικός πρότεινε ότι το τέλειο φλιτζάνι τσάι χρειάζεται λίγο αλάτι, τα social media πήρανε φωτιά και πήρε θέση μέχρι και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο που μπορεί να μη ρίχνει αλάτι στο τσάι, αλλά σίγουρα ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Η Michelle Francl, καθηγήτρια χημείας στο Bryn Mawr College στην Πενσυλβάνια, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή όταν δημοσίευσε τη συμβουλή της για το πώς να φτιάξετε το τσάι σας σωστά στο βιβλίο της με τίτλο «Steeped: The Chemistry of Tea».

Μερικές από τις προτάσεις της δεν αμφισβητήθηκαν όπως χρησιμοποιήστε μια χαμηλή, στιβαρή κούπα με μικρή διάμετρο καθώς έτσι θα κρατήστε το τσάι σας πιο ζεστό για περισσότερη ώρα ή προθερμάνετε την κούπα σας πριν βάλλετε το τσάι σας ή χρησιμοποιήστε κάθε φακελάκι τσαγιού μόνο μία φορά. Στο βιβλίο της η χημικός στάθηκε επίσης σε ένα από τα πιο διχαστικά θέματα στη Βρετανία – αν πρέπει να βάλουμε το γάλα πρώτα ή όχι, λέγοντας ότι το γάλα μπαίνει μετά για να μειώσει τις πιθανότητες πήξης.

Αλλά μερικές από τις άλλες συμβουλές της ήταν εξοργιστικές για τους Βρετανούς! Τέτοιες ‘’λάθος’’ πρακτικές που ξεσήκωσαν την Βρετανική κοινή γνώμη ήταν: το ζέσταμα του γάλακτος πριν προστεθεί, την προσθήκη μερικών σταγόνων λεμονιού και το πιο εκπληκτικό από όλα, η προσθήκη μιας πρέζας αλάτι στο τσάι για να κάνει το τσάι λιγότερο πικρό.

Η απίστευτη δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ

Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιαμερικανικών αντιδράσεων από το βρετανικό κοινό γεγονός που προκάλεσε την εμπλοκή της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για το κλίμα εναντίον των ΗΠΑ που προκάλεσε το αλάτι στο τσάι. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αμερικανική πρεσβεία ανέφερε πως το τσάι είναι «το ελιξίριο της συντροφικότητας, ένας ιερός δεσμός που ενώνει τα έθνη μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς μια τέτοια εξωφρενική πρόταση απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της Ειδικής μας Σχέσης». Το δελτίο τύπου όμως καταλήγει σε μια ειρωνική τοποθέτηση αναφέροντας πως «Η πρεσβεία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να φτιάχνει τσάι με τον σωστό τρόπο — στα μικροκύματα».

Μας στείλανε για τσάι και τα σχόλια δικά σας!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα