Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
27.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σημαντική είδηση που πέρασε στα ψιλά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜια σημαντική είδηση που πέρασε στα ψιλά
spot_img

Καιρός να μπει μία τάξη…

Ξέρετε ότι μέσα στην καυτή και δαιδαλώδη επικαιρότητα υπάρχουν και ειδήσεις πολύ σημαντικές που περνούν όμως στα ψιλά.

Μια τέτοια είδηση ήταν αυτή όπως διαβάσαμε στο cibum πριν από λίγες μέρες

Αντιγράφω από το cibum:

Οι ευρωβουλευτές τροποποίησαν την πρόταση για την εισαγωγή πλήρους απαγόρευσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για όλα τα φυτά NGT, φυτικό υλικό, μέρη τους, γενετικές πληροφορίες και χαρακτηριστικά διαδικασίας που περιέχουν, για να αποφευχθούν νομικές αβεβαιότητες, αυξημένο κόστος και νέες εξαρτήσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης έκθεση έως τον Ιούνιο του 2025 σχετικά με τον αντίκτυπο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην πρόσβαση των κτηνοτρόφων και των αγροτών σε ποικίλο φυτικό αναπαραγωγικό υλικό, καθώς και νομοθετική πρόταση για την αναπροσαρμογή των κανόνων της ΕΕ για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Καιρός ήταν να μπει μια τάξη σε αυτόν τον τομέα για να ξέρουμε τι καταλήγει στο πιρούνι μας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα