Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα Π.Ο.Π. Ελασσόνα, από τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΦέτα Π.Ο.Π. Ελασσόνα, από τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ!
spot_img

…από 100% αιγοπρόβειο γάλα!

Για πάνω από έναν αιώνα, η Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ αποτελεί φάρο ποιότητας στην ελληνική τυροκομία. Ιδρύθηκε το 1927 από τον Νικόλαο Μπίζιο, ως μια οικογενειακή μονάδα παραγωγής τυριού στη Σαμαρίνα, η κληρονομιά συνεχίστηκε από το γιο του Γεώργιο και αργότερα από την τρίτη και τέταρτη γενιά, της οικογένειας Μπίζιου. Σήμερα, η Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες μονάδες παραγωγής τυριών στην Ελλάδα, απόδειξη της δέσμευσής της στην παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία.

Η Ελασσόνα είναι πόλη του Νομού Λάρισας, χτισμένη αμφιθεατρικά στη νότια πλευρά του Ολύμπου. Είναι συγκοινωνιακός κόμβος και αποτελεί κυριολεκτικά μοναδικό σημείο αναφοράς για την παραγωγή τυριών Π.Ο.Π., όπως: η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π., το ΚΑΣΕΡΙ Π.Ο.Π., και το ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π. Το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών συναλλαγών της περιοχής διανέμεται στον κτηνοτροφικό και αγροτικό τομέα. Η περιοχή της Ελασσόνας, όπως και της Θεσσαλίας, έχει χαρακτηριστεί ως η ελληνική πρωτεύουσα του αιγοπρόβειου γάλακτος. 

Το ταξίδι της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΠΙΖΙΟΣ ξεκίνησε με μια μικρή μονάδα στην Ελασσόνα Ολύμπου, όπου φέτα, κασέρι και κεφαλοτύρι παρασκευάζονταν με μεράκι και αφοσίωση. Με την πάροδο των ετών, η επιχείρηση εξελίχθηκε και επεκτάθηκε, αγκαλιάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, παραμένοντας παράλληλα πιστή στις παραδοσιακές τεχνικές τυροκόμησης, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Το 1997, η ΜΠΙΖΙΟΣ έγινε ανώνυμη εταιρεία, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Σήμερα, η ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια, επεξεργασίας γάλακτος στην Ελλάδα, παράγοντας τεράστιες ποσότητες τυριού ετησίως. Με μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολόγων τροφίμων, η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς.

Στο επίκεντρο της επιτυχίας της εταιρείας βρίσκεται η δέσμευση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική διαχείριση. Η παραγωγική μονάδα της, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, επωφελείται από τη φυσική αφθονία της περιοχής, παρέχοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον τόσο για την επιχείρηση όσο και για τα ζώα που παρέχουν τις πρώτες ύλες για τα προϊόντα της. Το ειδικό κτηνιατρικό τμήμα της εταιρείας διασφαλίζει την υγεία και την ευημερία των ζώων, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα του γάλακτος για την παραγωγή τυριού.

Η ΜΠΙΖΙΟΣ δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης και της δέσμευσης των εργαζομένων. Οι πρωτοβουλίες για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, την ανάκτηση θερμικής ενέργειας, τον περιορισμό της χρήσης νερού και πλαστικών και την επεξεργασία των λυμάτων καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα. Με την εφαρμογή αυτών των πρακτικών θέτει πρότυπα για την υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία στον κλάδο της τυροκομίας.

Με την υψηλή παραγωγική της ικανότητα, την απαράμιλλη ποιότητα και το ανταγωνιστικό κόστος είναι ένας αξιόπιστος εταίρος στις συναλλαγές B2B. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και οι αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής της εταιρείας επιτρέπουν την παραγωγή μιας ευρείας γκάμας τυριών, σε διάφορες μορφές συσκευασίας, καλύπτοντας τις ποικίλες ανάγκες της αγοράς. Εξάγει σε πάνω από 10 χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Ασία και ΗΠΑ και η εξαγωγική της δραστηριότητα αυξάνεται δυναμικά.

Η Φέτα Π.Ο.Π. Ελασσόνα, της ΜΠΙΖΙΟΣ αποτελεί τη ναυαρχίδα των προϊόντων της! Είναι ένα παραδοσιακό, μαλακό τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Είναι ένας τύπος λευκού τυριού που διατηρείται σε άλμη, σχηματίζεται σε μπλοκ, με μικρές ή χωρίς τρύπες, που μπορεί να κοπεί σε φέτες ή κύβους. Έχει αλμυρή, ελαφρώς όξινη γεύση, με χαρακτηριστικό άρωμα. Είναι συμπαγές και κοκκώδες στην υφή του. Δεν περιέχει αντιβιοτικά, χρωστικές και συντηρητικά και δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. 

Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί σε σαλάτες, σε πίτες ή σερβίρεται με ελαιόλαδο, ρίγανη και ελιές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο