Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή αγορά πατάτας: Περιορισμένη προσφορά και αύξηση της ζήτησης

ΑρχικήΝέαΕυρωπαϊκή αγορά πατάτας: Περιορισμένη προσφορά και αύξηση της ζήτησης
spot_img

Οι προκλήσεις τους αυξανόμενου κόστους και της έλλειψης σπόρων.

Σε άρθρο για την ευρωπαϊκή αγορά πατάτας  το “Potato News Today” τονίζει πως σε ολόκληρη την Ευρώπη οι περιορισμοί προσφοράς και η αυξανόμενη ζήτηση επηρεάζουν τη δυναμική της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έκθεση της World Potato Markets που επισημαίνει μια αύξηση 10% στις τιμές της πατάτας στην Πολωνία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ωστόσο η Ιρλανδική Ένωση Αγροτών (IFA) αναφέρει στην εβδομαδιαία έκθεσή της για την αγορά πατάτας ότι είναι σαφές ότι η ιρλανδική αγορά πατάτας επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα απέναντι σε διάφορες προκλήσεις. Η οικιακή κατανάλωση και οι λιανικές πωλήσεις στην Ιρλανδία διατηρούν ισχυρή θέση, αντανακλώντας την ακλόνητη ζήτηση για αυτή τη βασική καλλιέργεια. 

Ωστόσο, η επερχόμενη περίοδος φύτευσης φέρνει μαζί της μια σειρά από προκλήσεις. Οι Ιρλανδοί αγρότες πατάτας παλεύουν με τις διπλές πιέσεις της αύξησης του κόστους και της περιορισμένης διαθεσιμότητας πατατόσπορου. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μοναδική στην Ιρλανδία, αλλά αντανακλά μια ευρύτερη ευρωπαϊκή τάση. Οι περιορισμένες προμήθειες σε όλη την ήπειρο έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους, επιβαρύνοντας επιπλέον τους αγρότες.

Η κατάσταση στην Ευρώπη περιπλέκεται περαιτέρω από την αυξημένη ζήτηση από τους εξαγωγείς. Αυτή η ζήτηση δημιουργεί πρόσθετο ανταγωνισμό στην αγορά, με τους μεταποιητές να προσφέρουν πλέον πριμοδότηση για τις πατάτες που έχουν προγραμματιστεί για παράδοση Μαρτίου. Αν και αυτό οδήγησε σε αύξηση των τιμών, περιόρισε κάπως την κίνηση των εξαγωγών.

potatonewstoday

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο