Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νοθεία γαλακτοκομικών στην Ιταλία: Ενός κακού μύρια έπονται

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΝοθεία γαλακτοκομικών στην Ιταλία: Ενός κακού μύρια έπονται
spot_img

Τώρα ανακαλείται και μοτσαρέλα για πίτσα.

Ντόμινο εξελίξεων ακολουθεί την κατάσχεση «μαμούθ» γαλακτοκομικών στην Ιταλία, λόγω νοθείας με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Οι Ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν 200 τόνους γάλακτος και γαλακτοκομικών από τη γαλακτοβιομηχανία Fattorie Marchigiane di Colli al Metauro, θυγατρική του Ομίλου Trevalli Cooperlat. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ιταλικό όμιλο γαλακτοκομικών προϊόντων με 10 μάρκες, 14 πιστοποιήσεις ποιότητας, τρία εργοστάσια στην περιοχή Marche με 500 εργαζόμενους και τζίρο περίπου 245 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις αρχές οι υπεύθυνοι της επιχείρησης χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σταματήσουν τη διαδικασία οξίνισης του γάλακτος παρεμβαίνοντας στα βακτηριακά φορτία.

Όμως πολλές εταιρείες τροφίμων χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας και τώρα οι αρχές έχουν μπει σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν και να ανακαλέσουν από την αγορά προϊόντα που περιέχουν τα νοθευμένα γαλακτοκομικά.

Το Υπουργείο Υγείας έχει αναφέρει την προληπτική ανάκληση από τον χειριστή τριών παρτίδων μοτσαρέλας για πίτσα που πωλούνται με τα εμπορικά σήματα TreValli, Migali και Regina. Οι λόγοι που αναφέρονται είναι: “υποψία υψηλού βακτηριακού φορτίου στην πρώτη ύλη και υποψία χρήσης μη εγκεκριμένων ουσιών “. Τα εν λόγω προϊόντα πωλούνται σε συσκευασίες 1kg και 2,5kg με αριθμούς παρτίδας L2411300, L2411400 και L2411500 και 22/05/2024, 23/05/2024 και 24/05/2024.

https://ilfattoalimentare.it/richiamo-mozzarella-pizza-trevalli.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο