Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Έλληνες παραγωγοί φράουλας στοχεύουν τη βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΟι Έλληνες παραγωγοί φράουλας στοχεύουν τη βιωσιμότητα
spot_img

Τι λέει Έλληνας Γεωπόνος στο Fruitnet.

   Αν και ο τομέας της παραγωγής φράουλας αρκετές φορές αντιμετωπίζει προκλήσεις, στην Ελλάδα οι παραγωγοί θέτουν ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πολυδωρόπουλο, γεωπόνο στον παραγωγό Labidino. Ο ίδιος μάλιστα, εξηγεί σε συνέντευξη στο Fruitnet πως οι παραγωγοί λαμβάνουν υπόψη τόσο την υπεύθυνη χρήση του νερού όσο και τη ελάχιστη δυνατή ρύπανση του περιβάλλοντος.

   Όπως λέει ο ίδιος, με εξαγωγές σε Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία και Κύπρο, προσπαθούν να παρατείνουν τις πωλήσεις με ποικιλίες που έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής. Οι αγορές μάλιστα της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναζητούν ολοένα και περισσότερο φράουλες εκτός εποχής.

   Υπογραμμίζει πως το επόμενο μεγάλο σημαντικό σημείο στη γεωργία, είναι η αειφορία. “Η ανάπτυξη χωρίς κατάχρηση φυσικών πόρων και ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για εμάς” είπε ο κ. Πολυδωρόπουλος. Εργαζόμενοι προστατεύοντας την βιοποικιλότητα, για την επόμενη σεζόν θα εφαρμόσουν στο αγρόκτημά το πρόγραμμα Άνοιξη για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη χρήση του νερού. Ακόμη, σύμφωνα με τον Πολυδωρόπουλο, έχουν δημιουργήσει ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που ήδη καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιούν στο συσκευαστήριο.

   Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί στο θέμα της συσκευασίας, ένα θέμα μείζονος σημασίας λόγω της μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων και των επιπτώσεων που έχουν στο περιβάλλον. Αν και λέει πως η πλαστική συσκευασία είναι ιδανική για ευπαθή φρούτα όπως οι φράουλες και είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για τους καταναλωτές να μεταφέρουν τα φρούτα στο σπίτι τους, οι ίδιοι ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν κιβώτια από χαρτόνι, παρόλο που οι χάρτινες συσκευασίες στην Ελλάδα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καταλήγει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο