ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl De: Ανακαλείται ψωμί του τοστ λόγω σοβαρού κινδύνου

Lidl De: Ανακαλείται ψωμί του τοστ λόγω σοβαρού κινδύνου

3 λεπτά ανάγνωσης

Στο ψωμί βρέθηκαν πλαστικά κομμάτια που ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γερμανίας ενημέρωσε τους καταναλωτές για κίνδυνο από ψωμί του τοστ που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl. Στο ψωμί εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα ή το λαιμό, εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία ακόμα και πνιγμό.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Ο Ολλανδός κατασκευαστής Bakkerij Holland ανακαλεί επί του παρόντος τα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” με όλες τις ημερομηνίες έως και τις 21 Μαΐου 2024. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τα επηρεαζόμενα προϊόντα περιέχουν ξένα πλαστικά σώματα. Λόγω του πιθανού κινδύνου τραυματισμού εάν καταναλωθεί, οι πελάτες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώνουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” πωλήθηκαν στο Lidl στη Γερμανία αποκλειστικά στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Για λόγους συνεπούς προστασίας των καταναλωτών, η Lidl στη Γερμανία αντέδρασε αμέσως και αφαίρεσε τα επηρεαζόμενα προϊόντα από την πώληση. Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν σε όλα τα καταστήματα Lidl. Το τίμημα αγοράς φυσικά θα επιστραφεί, ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης. Μόνο τα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” με όλες τις ημερομηνίες Best before έως και τις 21 Μαΐου 2024, επηρεάζονται από την ανάκληση από τον κατασκευαστή Bakkerij Holland. Άλλα προϊόντα της μάρκας Grafschafter και ψωμί τοστ από άλλους κατασκευαστές που πωλούνται στη Lidl στη Γερμανία δεν επηρεάζονται από την ανάκληση. Η Bakkerij Holland ζητά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε.».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.