Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Έλληνες παραγωγοί φράουλας στοχεύουν τη βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΟι Έλληνες παραγωγοί φράουλας στοχεύουν τη βιωσιμότητα
spot_img

Τι λέει Έλληνας Γεωπόνος στο Fruitnet.

   Αν και ο τομέας της παραγωγής φράουλας αρκετές φορές αντιμετωπίζει προκλήσεις, στην Ελλάδα οι παραγωγοί θέτουν ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πολυδωρόπουλο, γεωπόνο στον παραγωγό Labidino. Ο ίδιος μάλιστα, εξηγεί σε συνέντευξη στο Fruitnet πως οι παραγωγοί λαμβάνουν υπόψη τόσο την υπεύθυνη χρήση του νερού όσο και τη ελάχιστη δυνατή ρύπανση του περιβάλλοντος.

- Advertisement -

   Όπως λέει ο ίδιος, με εξαγωγές σε Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία και Κύπρο, προσπαθούν να παρατείνουν τις πωλήσεις με ποικιλίες που έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής. Οι αγορές μάλιστα της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναζητούν ολοένα και περισσότερο φράουλες εκτός εποχής.

   Υπογραμμίζει πως το επόμενο μεγάλο σημαντικό σημείο στη γεωργία, είναι η αειφορία. “Η ανάπτυξη χωρίς κατάχρηση φυσικών πόρων και ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για εμάς” είπε ο κ. Πολυδωρόπουλος. Εργαζόμενοι προστατεύοντας την βιοποικιλότητα, για την επόμενη σεζόν θα εφαρμόσουν στο αγρόκτημά το πρόγραμμα Άνοιξη για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη χρήση του νερού. Ακόμη, σύμφωνα με τον Πολυδωρόπουλο, έχουν δημιουργήσει ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που ήδη καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιούν στο συσκευαστήριο.

   Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί στο θέμα της συσκευασίας, ένα θέμα μείζονος σημασίας λόγω της μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων και των επιπτώσεων που έχουν στο περιβάλλον. Αν και λέει πως η πλαστική συσκευασία είναι ιδανική για ευπαθή φρούτα όπως οι φράουλες και είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για τους καταναλωτές να μεταφέρουν τα φρούτα στο σπίτι τους, οι ίδιοι ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν κιβώτια από χαρτόνι, παρόλο που οι χάρτινες συσκευασίες στην Ελλάδα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καταλήγει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και επικίνδυνο και αηδία! Viral οι αναρτήσεις αυτών που τρώνε ωμό κοτόπουλο…

Μπερδεύουν αρχαίες θρησκείες, την διατροφή πριν ανακαλυφθεί η φωτιά, την vegan διατροφή και την υγιεινή διατροφή σε ένα σοκαριστικό ντελίριο χωρίς προηγούμενο

Κατεψυγμένα μπιφτέκια: Αναλύσεις εντόπισαν ανθεκτικά βακτήρια και καρκινογόνες χημικές ουσίες

Έρευνα αποκάλυψε ανθεκτικά βακτήρια, παθογόνους μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες σε κατεψυγμένα μπιφτέκια.

10 θάνατοι από μολυσμένα αλλαντικά – Πως η εταιρεία παραγωγής προσπαθεί να ανακάμψει

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και νέα αυστηρά μέτρα ασφάλειας τροφίμων ανακοίνωσε η εταιρεία που προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά τους 10 θανάτους από λιστέρια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο