Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Σώστε ζωές: Καθαρίστε τα χέρια σας” η νέα καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΑρχικήΝέαΕργασία"Σώστε ζωές: Καθαρίστε τα χέρια σας" η νέα καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
spot_img

Εορτάστηκε και φέτος η παγκόσμια ημέρα για την υγιεινή των χεριών στις 5 Μαΐου.

Κάθε χρόνο, περίπου 4,3 εκατομμύρια ασθενείς στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία αποκτούν τουλάχιστον μία λοίμωξη που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο.

Η καμπάνια “Σώστε ζωές: Καθαρίστε τα χέρια σας” πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας μεγάλης παγκόσμιας προσπάθειας υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την κινητοποίηση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ώστε να αυξηθεί η τήρηση της υγιεινής των χεριών σε όλους τους χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό προστατεύει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς από λοιμώξεις και διάφορα παθογόνα.

Το προσωπικό πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πλένει τα χέρια του και ότι μετά το πλύσιμο των χεριών ακολουθεί πάντα η απολύμανση. Αυτό περιλαμβάνεται στις καλές πρακτικές υγιεινής (GHP) που έχουν θεσπιστεί και στις οποίες οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία τροφίμων πρέπει να εκπαιδευτούν και να τις ακολουθούν πιστά και απαρέγκλιτα.

Οι σχετιζόμενες με την υγειονομική περίθαλψη λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά, αποτελούν αυξανόμενο πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των λοιμώξεων μπορεί να προληφθεί με τη βελτίωση των πρακτικών υγιεινής των χεριών.

Όπως αναφέρει ο Global Food Safety Initiative η άμεση ανθρώπινη παρατήρηση της συμπεριφοράς των εργαζομένων είναι μια άλλη μέθοδος με την οποία οι οργανισμοί προσπάθησαν να αλλάξουν τις συνήθειες του προσωπικού. Αυτή η προσέγγιση έχει επίσης τους περιορισμούς της. Συγκεκριμένα, οργανώσεις έχουν διαπιστώσει ότι αυτού του είδους το μέτρο αλλάζει αφύσικα (και μόνο προσωρινά) τη συμπεριφορά των εργαζομένων. Είναι επίσης συχνά μη πρακτικό, εγείρει ανησυχία για την ιδιωτικότητα και είναι ακριβό.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων υποστηρίζει αυτή την εκστρατεία και υπογραμμίζει τη σημασία των μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, ιδίως της υγιεινής των χεριών, ως βασικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής που συνιστά η αντοχή στα αντιβιοτικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο