Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτό Tara: “Πράσινο φως” για τη χρήση του κόμμι από τον FDA να και έχει απαγορευτεί η χρήση του αλεύρου Tara

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦυτό Tara: "Πράσινο φως" για τη χρήση του κόμμι από τον FDA να και έχει απαγορευτεί η χρήση του αλεύρου Tara
spot_img

Το κόμμι Tara προέρχεται από το ίδιο φυτό από το οποίο προέρχεται η “μη ασφαλής” φυτική πρωτεΐνη.

Πρόσφατα ο FDA ανακοίνωσε την απόφασή του ότι το αλεύρι Tara δεν πληροί τα πρότυπα GRAS στην ανθρώπινη διατροφή και αποτελεί μη εγκεκριμένο πρόσθετο τροφίμων.

Εκτός από τη χρήση καθαρού κόμμεως Tara ως πηκτωματοποιητή και σταθεροποιητή σε τρόφιμα σε μικρή ποσότητα, δεν υπάρχει ούτε μια δημοσίευση που να υποδεικνύει την ασφαλή χρήση του φυτού Tara σε οποιαδήποτε μορφή στη διατροφή.

Το κόμμι Tara είναι ένας φυσικός υδροκολλοειδής πολυσακχαρίτης υψηλού μοριακού βάρους. Αποτελείται από μονάδες γαλακτάνης και μαννάνης που συνδυάζονται μέσω γλυκοζιτικών δεσμών. Μπορεί να περιγραφεί χημικά ως γαλακτομαννικό όπως το γκουάρ και το κόμμι χαρουπιού. Στις ΗΠΑ, έχει λάβει το καθεστώς GRAS από τον FDA.

Αν το αλεύρι Tara δεν είναι ασφαλές προς χρήση, τι ισχύει με το κόμμι;

Επειδή το κόμμι Tara προέρχεται από διαφορετικό μέρος του φυτού, είναι εντελώς διαφορετικό από το “μη ασφαλές” αλεύρι, διευκρίνισε ο FDA.

Συμπληρωματικά, το κόμμι Tara πληροί πλήρως όλες τις προδιαγραφές που περιγράφονται στον Κώδικα Χημικών Προϊόντων Τροφίμων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στα τρόφιμα όπως περιγράφεται στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, εκτός από τους φαρμακευτικούς σκοπούς που περιγράφονται στη Φαρμακοποιία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο