Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπάλες ρυζιού αρωματισμένες με… “μασχαλίλα” – Η νέα τάση στην Ιαπωνία

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΜπάλες ρυζιού αρωματισμένες με... "μασχαλίλα" - Η νέα τάση στην Ιαπωνία
spot_img

Πωλούνται έως και 10 φορές ακριβότερα από τα συμβατικά.

  Mπάλες ρυζιού onigiri, εμποτισμένες με ιδρώτα που παρασκευάζονται στις μασχάλες χαριτωμένων ασιατικών κοριτσιών, γίνονται απίθανο γαστρονομικό έδεσμα, σε εστιατόρια που τις πουλάνε έως και 10 φορές πιο ακριβά. Μάλιστα και ορισμένοι νέοι σεφ χρησιμοποιούν τις μασχάλες τους για να ζυμώσουν και να πλάσουν αυτά τα εμβληματικά σνακ. Αυτή η μοναδική μέθοδος, η οποία έχει γίνει δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει φέρει μια νέα ανατροπή στην ιαπωνική διατροφική κουλτούρα. 

   Γεμάτη με έναν νόστιμο συνδυασμό λαχανικών και κρέατος, η μπάλα ρυζιού συνήθως διαμορφώνεται με το χέρι και τυλίγεται σε μια στρώση φυκιών. Όμως μερικοί μάγειρες χρησιμοποιούν τις μασχάλες τους για να διαμορφώσουν τις μπάλες, μια περίεργη γαστρονομική ανατροπή που έχει γίνει viral.

   Η South China Morning Post (SCMP) αναφέρει ότι πριν ξεκινήσει η διαδικασία, όλα τα συστατικά και τα μέρη του σώματος που έρχονται σε επαφή με το φαγητό υποβάλλονται σε ενδελεχή απολύμανση. Στη συνέχεια, οι σεφ επιδίδονται σε σωματική δραστηριότητα για να προκαλέσουν εφίδρωση, χρησιμοποιώντας τις μασχάλες τους στη θέση των χεριών τους για να διαμορφώσουν τις μπάλες ρυζιού. 

  Έρευνα από το 2013 διερευνά τη μοναδική σημασία των μασχαλών, υποδεικνύοντας ότι ο ιδρώτας από αυτήν την περιοχή περιέχει φερομόνες που μπορούν να επηρεάσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα όταν τις αισθανόμαστε ή τις γευόμαστε, αναφέρει η SCMP. Εντωμεταξύ κανείς δεν σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί αυτή τη γεύση έως τώρα, μια κίνηση βέβαια που έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις.

  Ορισμένοι πελάτες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στη γεύση, ενώ άλλοι βρίσκουν την ιδέα πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ανησυχητική. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις μικτές αντιδράσεις, ορισμένα εστιατόρια επέλεξαν να δείξουν τη διαδικασία προετοιμασίας της μπάλας ρυζιού σε περίεργους θαμώνες.

   Ωστόσο, οι σκεπτικιστές εκφράζουν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτήν την ανορθόδοξη μέθοδο προετοιμασίας. «Αυτές οι μπάλες ρυζιού μπορούν να ικανοποιήσουν τις ταμπού επιθυμίες λίγων ανθρώπων, εφόσον είναι υγιεινές, δεν υπάρχει κανένα κακό», είπε ένα άτομο σε έναν ιαπωνικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Ένας άλλος το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και ανέφερε ότι «τι γίνεται αν ο σεφ έχει μια κρυφή ασθένεια; Θα προτιμούσα να τρώω κανονικές μπάλες ρυζιού», αναφέρει η SCMP.

https://www.news18.com/viral/japanese-women-are-preparing-this-bizzare-snack-by-using-their-armpit-sweat-we-are-not-joking-8874735.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο