Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση Nutella στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση Nutella στη Γαλλία
spot_img

Επείγουσα ειδοποίηση από της αρχές και από τη Ferrero France.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας, σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για προϊόν nutella της Ferrero France «Frozen specialty 72,4% γεύση φουντουκιού με 27,6% άλειμμα φουντουκιού και κακάο».

Πρόκειται για “ειδικό γλάσο” που πωλείται σε μπολ από χαρτόνι  Nutella specialty glaze 230 g  και 470 ml

• GTIN 8000500425183 Lot Lot L071E32 με ημερομηνία «καλύτερα πριν από τις 02/09/2025»

• GTIN 8000500425183 Lot L072E32 «καλύτερα πριν από τις 03/09/2025».

Ο λόγος της ανάκλησης είναι, ότι οι ενδείξεις στην ετικέτα δεν αναγράφονται στη γαλλική γλώσσα, παρατυπία που αναφέρεται ως «ανωμαλία επισήμανσης» καθώς δεν είναι αντιληπτά τα αλλεργιογόνα που περιέχει.

Στα αλλεργιογόνα που δεν αναγράφονται στη γαλλική γλώσσα περιλαμβάνονται ΚΡΕΜΑ, ΓΑΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΣΟΓΙΑ. Τα αλλεργιογόνα που μπορεί να υπάρχουν σε ίχνη και δεν αναφέρονται στα γαλλικά, είναι ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΑΥΓΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΞΗΡΟΙ, ΚΑΣΙΟΣ, ΠΕΚΑΝ, ΦΙΣΤΙΚΙ και ΜΑΚΑDEMIA.

Το ζήτημα με τα συνεχή λάθη στις συσκευασίες τροφίμων φαίνεται να παραμένει άλυτο και αν και μπορεί να φαίνεται ότι τα λάθη στην επισήμανση δεν είναι κάτι σημαντικό, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Πάνω από τα μισά άτομα με τροφικές αλλεργίες είχαν αλλεργική αντίδραση από εσφαλμένη ή ασαφή συσκευασία τροφίμων, με το 23% να έχει υποστεί πολλαπλές αντιδράσεις, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας γραμμωτού κώδικα GS1UK. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τροφικές αλλεργίες (60%) βασίζονται στην ανάγνωση της συσκευασίας του προϊόντος στο κατάστημα για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα – αλλά μόνο ένας στους τέσσερις που ελέγχει τις ετικέτες των τροφίμων (24%) βρίσκει πάντα τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Η τροφική αλλεργία είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που συμβαίνει αμέσως μετά την κατανάλωση μιας συγκεκριμένης τροφής. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα τροφής που προκαλεί αλλεργία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πεπτικά προβλήματα, κνίδωση ή πρησμένους αεραγωγούς. Σε μερικούς ανθρώπους, μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα ή ακόμη και μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση γνωστή ως αναφυλαξία.

Η τροφική αλλεργία επηρεάζει περίπου το 8% των παιδιών κάτω των 5 ετών και έως το 4% των ενηλίκων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο