Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γνωστά ζυμαρικά που πωλούνται και στην Ελλάδα ανακάλεσε η Δανία – Κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΓνωστά ζυμαρικά που πωλούνται και στην Ελλάδα ανακάλεσε η Δανία - Κίνδυνος οξείας δηλητηρίασης
spot_img

Η κατανάλωση αυτών των ζυμαρικών είναι… “πρόκληση” στο διαδίκτυο.

Οι αρχές ασφάλειας Τροφίμων της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά στιγμιαία νουντλς, καθώς όπως ανέφερε η Danish Veterinary and Food Administration, σε σχετική ανακοίνωση, «τα επίπεδα ολικής καψαϊκίνης στα προϊόντα ενέχουν κίνδυνο οξείας δηλητηρίαση». Το Ινστιτούτο Τροφίμων DTU εκτιμά ότι τα επίπεδα ολικής καψαϊκίνης σε μια συσκευασία και των τριών προϊόντων noodle: “3 x Spicy & Hot Chicken”, “2 x Spicy & Hot Chicken” και “Hot Chicken Stew” που πωλούνται και στην Ελλάδα, είναι τόσο υψηλά που υπάρχει κίνδυνος, ο καταναλωτής να αναπτύξει οξεία δηλητηρίαση.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Ελλάδα, όταν ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε πατατάκια λόγω υψηλών επιπέδων της νευροτοξίνης, καψαϊκίνη, που μπορεί να έχει συνέπειες για την υγεία, με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους.

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων δεν διευκρίνισε εάν η ανάκληση προκλήθηκε από συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά συμβούλευσε τους καταναλωτές να επιστρέψουν τα προϊόντα στο κατάστημα από όπου αγοράστηκαν ή να τα απορρίψουν και «εάν το παιδί σας εμφανίσει οξεία συμπτώματα αμέσως μετά την κατανάλωση των προϊόντων χυλοπίτες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Δηλητηριάσεων».

Η καψαϊκίνη είναι μια πικάντικη, φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι. Σύμφωνα με τους δοκιμαστές γεύσης, το αρχικό buldak ramen σημείωσε περίπου 4.000 στην κλίμακα Scoville, η οποία είναι περίπου ισοδύναμη με τη θερμότητα των jalapeños, ενώ μερικές από τις νέες γεύσεις μπορεί να είναι δύο ή τρεις φορές πιο καυτερές.

Σύμφωνα με το CNN τα στιγμιαία ζυμαρικά καταναλώνονται ως αποτέλεσμα  “πρόκλησης” στο διαδίκτυο. Ο νοτιοκορεατικός γίγαντας νουντλς Samyang, ο οποίος ανέπτυξε το ramen, διευκρίνισε ότι τα προϊόντα δεν ανακλήθηκαν λόγω προβλημάτων ποιότητας αλλά «επειδή είναι τόσο πικάντικα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα».

Η Samyang ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής νουντλς της χώρας μετά τους Ottugi και Nongshim σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του 2022.

Τα noodles κυκλοφόρησαν το 2012 και έγιναν δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από influencers που διαλαλούν το “Fire Noodles Challenge”. Τον Μάρτιο, η ράπερ Cardi B αναζωπύρωσε την τρέλα με ένα βίντεο TikTok.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο