Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημιουργία focus group για γευστική δοκιμή μαγιονέζας

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΔημιουργία focus group για γευστική δοκιμή μαγιονέζας
spot_img

cibum team


Στο Journal of Sensory Studies η Alejandra Flores δημοσίευσε έρευνα με τίτλο

FOCUS GROUP RESEARCH ON SENSORY LANGUAGE USED BY CONSUMERS TO DESCRIBE MAYONNAISE


ΠΕΡΙΛΗΨΗ Πραγματοποιήθηκε ομάδα εστίασης (focus group) για τη κατάρτηση λεξιλογίου γευστικών δοκιμών (sensory vocabulary) που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές μαγιονέζας για την περιγραφή της γεύσης και των υπολοίπων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της. Στο focus group συμμετείχαν συνολικά 59 νοικοκυρές σε έξι ομάδες από τρεις διαφορετικές πόλεις στην Αργεντινή. Οι διαφορές στις ομάδες μεταξύ των πόλεων ήταν μικρές. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα δείγματα μαγινέζας για να αντληθούν οι πληροφορίες. Ο συνολικός αριθμός των χαρακτηρισμών / περιγραφών που χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες καταναλωτών ήταν: εμφάνιση 65, χρώμα 39, άρωμα 44, γεύση 50 και υφή 70. Παρουσιάζεται στο άρθρο μια λίστα με τους πιο συχνά αναφερόμενους θετικούς και αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Ενδιαφέρον παρουσίασε πως καταγράφησαν αντιφάσεις μεταξύ της ανάκλησης των λόγων επιλογής ενός δείγματος ως καλύτερο και της περιγραφής του ίδιου δείγματος. Στα συμπεράσματα της ομάδας εστίασης αποτυπώνεται το γενικό προφίλ μιας ιδανικής μαγιονέζας: απαλό κίτρινο χρώμα, λαμπερή όψη, με ήπια γεύση λεμονιού και αυγού, κρεμώδη υφή και εύκολο να απλωθεί. Διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: academia.edu

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα