Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από το ΥΠΑΑΤ και τον ΣΕΚ για την ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας.

ΑρχικήΝέαΣυγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από το ΥΠΑΑΤ και τον ΣΕΚ για την ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας.
spot_img

cibum team

Τη δημιουργία ομάδας εργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στους κτηνοτρόφους αποφάσισαν οι δυο πλευρές, σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Σπήλιου Λιβανού με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτρφίας (ΣΕΚ). Oι δυο πλευρές μίλησαν για το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων και νοθείας των προϊόντων και συμφωνήθηκε να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και να οργανωθεί καλύτερα ο έλεγχος στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ΣΕΚ, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης Πεβερέτος, ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Τσομπάνος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Διδάγγελος και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Μόσχος.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας είναι η «επεξεργασία σχεδίου ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας της χώρας σε σχέση και με τη νέα ΚΑΠ» αλλά και η «μελέτη-πρόταση για τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων που έχει καταθέσει στο ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου και συμφωνήθηκε να προωθηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωοτροφών και την ενίσχυση κλάδων της κτηνοτροφίας από ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ήδη προωθήθηκε από το ΥπΑΑΤ στο υπουργείο Οικονομικών η ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω COVID-19 (18 εκατ. ευρώ σε 61.000 χοιρομητέρες), όπως ζητούσε ο ΣΕΚ εδώ και πολλούς μήνες» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και επιπλέον «ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης της καταβολής της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο σε 4.500 περίπου αιγοπροβατοτρόφους, που άδικα δεν έχει αποδοθεί, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις».

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο