Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από το ΥΠΑΑΤ και τον ΣΕΚ για την ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας.

ΑρχικήΝέαΣυγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας από το ΥΠΑΑΤ και τον ΣΕΚ για την ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας.
spot_img

cibum team

Τη δημιουργία ομάδας εργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στους κτηνοτρόφους αποφάσισαν οι δυο πλευρές, σε συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Σπήλιου Λιβανού με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτρφίας (ΣΕΚ). Oι δυο πλευρές μίλησαν για το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων και νοθείας των προϊόντων και συμφωνήθηκε να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και να οργανωθεί καλύτερα ο έλεγχος στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ΣΕΚ, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης Πεβερέτος, ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Τσομπάνος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Διδάγγελος και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Μόσχος.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας είναι η «επεξεργασία σχεδίου ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας της χώρας σε σχέση και με τη νέα ΚΑΠ» αλλά και η «μελέτη-πρόταση για τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων που έχει καταθέσει στο ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου και συμφωνήθηκε να προωθηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωοτροφών και την ενίσχυση κλάδων της κτηνοτροφίας από ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ήδη προωθήθηκε από το ΥπΑΑΤ στο υπουργείο Οικονομικών η ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω COVID-19 (18 εκατ. ευρώ σε 61.000 χοιρομητέρες), όπως ζητούσε ο ΣΕΚ εδώ και πολλούς μήνες» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και επιπλέον «ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης της καταβολής της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο σε 4.500 περίπου αιγοπροβατοτρόφους, που άδικα δεν έχει αποδοθεί, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις».

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα