Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόγραμμα κατάρτισης στην τεχνολογία τροφίμων.

ΑρχικήΝέαΠρόγραμμα κατάρτισης στην τεχνολογία τροφίμων.
spot_img

cibum team

Στις 6 Απριλίου ξεκινάει το 2ο  ReGeneration Academy for Food Innovation από το ReGeneration και τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την χορηγία της Elbisco.

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης σε πρακτικά θέματα του τομέα τεχνολογίας τροφίμων και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Η πρακτική εκπαίδευση έχει διάρκεια 45 ώρες και υλοποιείται με τη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε διάστημα 8 εβδομάδων. Το πρόγραμμα θα παρέχει στους συμμετέχοντες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για καταρτισμένους επιστήμονες με εξειδικευμένη γνώση στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Ο συγκεκριμένος κλάδος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% του συνόλου των επιχειρήσεων μεταποίησης στην Ελλάδα και έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα λάβουν 32 ώρες εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (soft skills) μέσα από θεματικές όπως η ηγεσία, η δημιουργική συνεργασία και η ομαδικότητα, η διαχείριση κρίσεων, η λήψη αποφάσεων κ.α.H εκπαίδευση ξεκινάει στις 6 Απριλίου.

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, αποδείχθηκε ιδιαίτερα «ανθεκτικός» μέσα στην κρίση και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ εντοπίζονται εννέα (9) κρίσιμα επαγγέλματα για τον τομέα των τροφίμων (Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων, Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων, Επιστήμονας R&D, Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας, Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων, Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Προμηθειών Α’ Υλών, Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης), τα οποία απαιτούν επικαιροποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και θα έχουν ισχυρή «ζήτηση» όπως διαφαίνεται από τις μελλοντικές ποιοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το ReGeneration Academy for Food Innovation- Powered by New Agriculture New Generation & Εlbisco είναι το ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης, αφού στη διάρκειά του θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την απασχόλησή σου στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρεις ΕΔΩ 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα