Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λόγος που σχεδόν όλα τα σάντουιτς του σούπερ μάρκετ έχουν (πολλή) μαγιονέζα

ΑρχικήΝέαΟ λόγος που σχεδόν όλα τα σάντουιτς του σούπερ μάρκετ έχουν (πολλή) μαγιονέζα
spot_img

Στέλεχος εταιρείας που φτιάχνει σάντουιτς εξηγεί γιατί συναντάμε παντού τη μαγιονέζα.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 Food Unwrapped: Lunchbox, ο Dan Silverston, διευθύνων σύμβουλος της Soho Sandwich Company, η οποία φτιάχνει πάνω από οκτώ εκατομμύρια σάντουιτς το χρόνο, κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: «Γιατί τα σάντουιτς του σούπερ μάρκετ έχουν τόση μαγιονέζα μέσα;»

Ο Silverston, ο οποίος ενημερώνει ότι η εταιρεία του καταναλώνει περίπου δύο τόνους μαγιονέζα την εβδομάδα, λέει ότι εν μέρει ο λόγος είναι ότι είναι πιο εύκολη η επάλειψη της από το βούτυρο. Είναι επίσης «εξαιρετική στο να γεμίζει το κενό μεταξύ του ψωμιού και της γέμισης».

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μουσκεμένο σάντουιτς… λόγω της περιεκτικότητας της μαγιονέζας σε λάδι, εμποδίζει τη διαρροή ντομάτας στο ψωμί», εξηγεί.

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούν μαγιονέζα είναι ότι είναι ένας αποτελεσματικός ενισχυτής γεύσης. Ο Silverston έδειξε στην παρουσιάστρια του Channel 4 μια λιτανεία αρωματισμένων μαγιονέζων, συμπεριλαμβανομένων επιλογών με σάλτσα και chipotle.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν καρυκεύει απλώς τα σάντουιτς με αυτές τις γεύσεις, ο Silverstone εξήγησε ότι λόγω της προαναφερθείσας εύκολης επάλειψης της μαγιονέζας, μεταφέρει τη γεύση “από άκρη σε άκρη” στο σάντουιτς.

«Έχεις ένα σταθερό αποτέλεσμα κάθε φορά», μοιράστηκε. Αντί για ξηρές σκόνες ή δύσκολα απλώσιμα υγρά που μπορεί να συσσωρεύονται δυσανάλογα σε ορισμένες περιοχές των σάντουιτς, η έγχυσή τους σε μια μαγιονέζα σημαίνει ότι κάθε μπουκιά έχει την ίδια γεύση.

Αν δεν μου αρέσει η μαγιονέζα;

Το Channel 4 διαπίστωσε κατά τη στιγμή της προβολής του ντοκιμαντέρ τους, «39 στα 46 σάντουιτς στην Tesco έχουν μαγιονέζα μέσα όπως και 29 στα 36 στα Sainsbury’s».

«Ούτε σε εμένα αρέσει η μαγιονέζα. Ίσως συστατικά όπως το πέστο, του οποίου η περιεκτικότητα σε λιπαρά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού του ενοχλητικού μουλιάσματος, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση για εμάς τους “εχθρούς” της μαγιονέζας. Το χούμους μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά του, καθώς και τα δύο είναι εύκολο να απλωθούν», εξήγησε ο Silverston.

«Αλλά όταν πρόκειται για τον κύριο όγκο των σάντουιτς του σούπερ μάρκετ, λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν φαίνεται ότι η μαγιονέζα θα φύγει από το μενού».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο