Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελλάδα: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο ταχίνι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕλλάδα: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο ταχίνι
spot_img

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν το βακτήριο της σαλμονέλας σε ταχίνι προέλευσης Συρίας.

Τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα που είναι αιτία βακτηριακών τροφιμογενών ασθενειών σε ολόκληρο τον κόσμο εντόπισαν οι ελληνικές αρχές σε εισαγόμενο ταχίνι κατά τη διάρκεια ελέγχου στα σύνορα. Το φορτίο είναι προέλευσης Συρίας και δεσμεύτηκε.  Οι αρχές ενημέρωσαν και το Ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για τρόφιμα RASFF για σοβαρό κίνδυνο από το ταχίνι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες πολλές χώρες μεταξύ των οποίων Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία Ιρλανδία, Κροατία ΗΠΑ και Καναδάς, ανακάλεσαν από την αγορά το ταχίνι Al’Fez Natural Tahini λόγω σαλμονέλας.

Η σαλμονέλωση είναι η δεύτερη συχνότερη ζωονοσογόνος νόσος μετά την καμπυλοβακτηρίωση στην ΕΕ και η σαλμονέλα είναι κοινή αιτία τροφιμογενών νόσων. Στην ΕΕ, κάθε χρόνο αναφέρονται πάνω από 91,000 κρούσματα σαλμονέλωσης. Η EFSA εκτιμά ότι η συνολική οικονομική επιβάρυνση της σαλμονέλωσης του ανθρώπου θα μπορούσε να ανέλθει σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα συμπτώματα της ανθρώπινης σαλμονέλωσης περιλαμβάνουν πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες. Εάν μολύνει την κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα