Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επίσημο: ελληνικό ΠΟΠ η πίτα γύρο χοιρινό

ΑρχικήΝέαΕίναι επίσημο: ελληνικό ΠΟΠ η πίτα γύρο χοιρινό
spot_img

cibum team

 
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), καθίσταται από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του cibum.gr το αγαπημένο ελληνικό street food, το δικό μας ”τυλιχτό”, η πίτα γύρο χοιρινό έπειτα από σχετική απόφαση της ΕΕ. 

Σημειώνεται πως κερδήθηκε μια μάχη 17 χρόνων μιάς ομάδας ρομαντικών. Μόλις εχθές κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιρρήσεις των Ιταλών που ήθελαν να συμπαρασυρθεί από το ελληνικό αίτημα και η δική τους πίτσα ως ιταλικό ΠΟΠ. Ο ελιγμός της ελληνικής πλευράς, να αφαιρέσει την τελευταία στιγμή από τον φάκελο και από τον τίτλο του ΠΟΠ πίτα γύρο χοιρινό τον συμπληρωματικό όρο ”μ’ απ’ όλα”, φάνηκε να έπαιξε αποφασιτικό ρόλο να ξεκολλήσει η υπόθεση, μια και βρέθηκε αίολο το βασικό επιχείρημα των Ιταλών πως με τον όρο ”μ’ απ’ ολα” υπάρχει παραπλάνηση του κοινού γιατί και η ιταλική πίτσα μπορεί να είναι ”μ’ απ’ όλα”.  
   
Καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά!

pita gyros

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο