Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επίσημο: ελληνικό ΠΟΠ η πίτα γύρο χοιρινό

ΑρχικήΝέαΕίναι επίσημο: ελληνικό ΠΟΠ η πίτα γύρο χοιρινό
spot_img

cibum team

 
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), καθίσταται από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του cibum.gr το αγαπημένο ελληνικό street food, το δικό μας ”τυλιχτό”, η πίτα γύρο χοιρινό έπειτα από σχετική απόφαση της ΕΕ. 

Σημειώνεται πως κερδήθηκε μια μάχη 17 χρόνων μιάς ομάδας ρομαντικών. Μόλις εχθές κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιρρήσεις των Ιταλών που ήθελαν να συμπαρασυρθεί από το ελληνικό αίτημα και η δική τους πίτσα ως ιταλικό ΠΟΠ. Ο ελιγμός της ελληνικής πλευράς, να αφαιρέσει την τελευταία στιγμή από τον φάκελο και από τον τίτλο του ΠΟΠ πίτα γύρο χοιρινό τον συμπληρωματικό όρο ”μ’ απ’ όλα”, φάνηκε να έπαιξε αποφασιτικό ρόλο να ξεκολλήσει η υπόθεση, μια και βρέθηκε αίολο το βασικό επιχείρημα των Ιταλών πως με τον όρο ”μ’ απ’ ολα” υπάρχει παραπλάνηση του κοινού γιατί και η ιταλική πίτσα μπορεί να είναι ”μ’ απ’ όλα”.  
   
Καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά!

pita gyros

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα