Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα χειρότερα φαγητά του κόσμου

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤα χειρότερα φαγητά του κόσμου
spot_img

Αποκαλύφθηκαν τα 100 τρόφιμα με τη χειρότερη βαθμολογία στον κόσμο σύμφωνα με το TasteAtlas.

Αν είστε φανατικοί καλοφαγάδες, ίσως γνωρίζετε ήδη τον διαδικτυακό οδηγό τροφίμων TasteAtlas.

Ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε από τον Matija Babić το 2018, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν “παγκόσμιο άτλαντα παραδοσιακών πιάτων, τοπικών συστατικών και αυθεντικών εστιατορίων” και είναι γνωστός για τους λεπτομερείς παγκόσμιους χάρτες τροφίμων και τους οδηγούς εστιατορίων του.

Κάθε χρόνο, οι υπάλληλοι του TasteAtlas αναλαμβάνουν το έργο-μαμούθ της σύνταξης καταλόγων με τα καλύτερα και χειρότερα πιάτα του κόσμου.

Στις 16 Ιουλίου, ο ιστότοπος ανέλυσε 335.106 κατατάξεις πιάτων από τους χρήστες του TasteAtlast και χρησιμοποίησε τα δεδομένα για να σκιαγραφήσει τα 100 λιγότερο αγαπητά πιάτα του 2024.

Τρόφιμα όπως τα τηγανητά νεφρά, η πουτίγκα γλυκοπατάτας, ακόμη και η μαρμίτα στο τοστ βρέθηκαν στα 50 φαγητά με τη χειρότερη βαθμολογία.

Τα χέλια σε ζελέ κατέλαβαν την όγδοη θέση, το θερμιδογόνο μπιφτέκι Luther ήρθε στην έβδομη θέση και το Thai Fish Entrails Sour Curry κατέλαβε την έκτη θέση.

Αλλά πριν μπούμε στο ψητό για τα πέντε πιάτα που έλαβαν τη χαμηλότερη βαθμολογία, θυμηθείτε ότι αυτές οι κατατάξεις είναι απλώς υποκειμενικές και δεν πρέπει να καθορίζουν την ελκυστικότητα ενός πιάτου.

5 – Yerushalmi Kugel

Παρά την καταγωγή του από την περιοχή της Ιερουσαλήμ του Ισραήλ τη δεκαετία του 1700, το Yerushalmi Kugel παραμένει βασικό συστατικό του Σαμπάτ και διαφόρων άλλων εβραϊκών εορτών. Το αλμυρό φαγητό κατσαρόλας φτιάχνεται χρησιμοποιώντας λεπτά μαγειρεμένα ζυμαρικά ή αγγελικά μαλλιά που επικαλύπτονται με καραμελωμένη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, στο μείγμα προστίθενται αυγά, ουδέτερο λάδι, μαύρο πιπέρι και αλάτι kosher πριν το Yerushalmi Kugel μπει στο φούρνο για ψήσιμο. Φαίνεται ωστόσο ότι οι χρήστες του TasteAtlas δεν είναι οπαδοί του παραδοσιακού πιάτου, καθώς κέρδισε την πέμπτη θέση στην πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα με τα χειρότερα πιάτα στον κόσμο.

4 – Chlebová polévka (τσεχική σούπα ψωμιού)

Ένα άλλο κλασικό πιάτο που προφανώς δεν αρέσει στους χρήστες είναι η τσεχική σούπα ψωμιού. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, αυτό το παραδοσιακό πιάτο μαγειρεύεται συνήθως στο σπίτι και παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μπαγιάτικο ψωμί, νερό, κρεμμύδια και μυριάδες μπαχαρικά.

Ωστόσο, σε ορισμένα καταστήματα αρέσει να προσθέτουν κρέας, τυρί και ζυμαρικά στο παρασκεύασμα, ενώ σε άλλα αρέσει να πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και να τρώνε τη σούπα από ένα καρβέλι ψωμί.

3 – Bocadillo de sardinas (Σάντουιτς με σαρδέλα)

Οι χρήστες του TasteAtlas μισούν πραγματικά το ταπεινό σάντουιτς με σαρδέλα, αφού το έχουν χαρακτηρίσει ως το χειρότερο σάντουιτς/τυλιχτό στον κόσμο και το νούμερο ένα πιο μισητό ισπανικό πιάτο. Το κλασικό σάντουιτς αποτελείται από μια ισπανική μπαγκέτα κομμένη κατά μήκος και γεμισμένη με κονσέρβα σαρδέλας.

Όσοι τρώνε το φαγητό τείνουν να προσθέτουν πιπεριές, ντομάτες και μαρούλι για γεύση, ενώ άλλοι προτιμούν ένα ή δύο βραστά αυγά και μερικά σοταρισμένα λαχανικά και ελαιόλαδο.

Παρά το γεγονός ότι η βαθμολογία του είναι μόλις 1,9 αστέρια, ένας χρήστης χαρακτήρισε το bocadillo de sardinas ως ένα “υποτιμημένο” σνακ.

2 – Hákarl

Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο πιάτο της Ισλανδίας είναι το hákarl – μια εθνική λιχουδιά που παρασκευάζεται από σάρκα καρχαρία της Γροιλανδίας. Σε αυτό το μοναδικό φαγητό, το κρέας ζυμώνεται για τρεις μήνες πριν το κρεμάσουν και το αφήσουν να στεγνώσει για άλλους τέσσερις ή πέντε μήνες.

Αφού το κρέας περάσει το χρόνο του, το hákarl θα κοπεί σε κύβους πριν σερβιριστεί σε οδοντογλυφίδες μαζί με ένα σφηνάκι τοπικού αποστάγματος, γνωστού ως brennivin.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έχει κερδίσει πολλούς αυτό το πιάτο, καθώς είναι η δεύτερη χειρότερη βαθμολογία στην ιστοσελίδα.

1 – Blodpalt

Είναι επίσημο: Tο blodpalt έχει χαρακτηριστεί ως το χειρότερο πιάτο στον κόσμο από τους χρήστες του TasteAtlas. Προερχόμενο από τις βόρειες περιοχές της Φινλανδίας και της Σουηδίας, το blodpalt είναι ουσιαστικά ένα ζυμαρικό που φτιάχνεται από αλεύρι κριθαριού ή σίκαλης, τριμμένες ωμές πατάτες και προσθήκη αίματος.

Στη Λαπωνία, παραδοσιακά χρησιμοποιείται αίμα ταράνδου, ενώ άλλες παραλλαγές προσθέτουν σοταρισμένα κρεμμύδια και κύβους μπέικον. Τα ζυμαρικά Blodpalt απολαμβάνονται συχνά ως συνοδευτικό πιάτο και ορισμένοι τα σερβίρουν σε σούπα.

https://www.tasteatlas.com/worst-rated-dishes-in-the-world

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο