Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να μην πάρεις βάρος στις διακοπές

ΑρχικήΝέαΥγείαΠώς να μην πάρεις βάρος στις διακοπές
spot_img

Τι είναι το Time Restricted Eating (TRE) που συνιστάται στη διατροφή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χαλάρωσης

Επιτέλους διακοπές! Ο Αύγουστος είναι σχεδόν ταυτισμένος με τις διακοπές και την ανεμελιά για τους περισσότερους από εμάς, με την περίοδο δηλαδή που ξεχνάμε περιορισμούς και κάνουμε στην άκρη ακόμη και την επίπονη προσπάθεια ολόκληρου χρόνου για να κρατηθούμε σε φόρμα (και να κρατήσουμε και τους δείκτες στις αιματολογικές σε επιτρεπτά επίπεδα)…

O Chris Dubberley, ειδικός στην υγεία του εντέρου, δίνει κάποιες συμβουλές σχετικά με το πώς θα παραμείνουμε πιστοί στους διατροφικούς μας στόχους, χωρίς όμως να βγούμε και από το mood των διακοπών!

Σύμφωνα με τον Dubberley: “Το Time Restricted Eating (TRE) είναι η ιδανική προσέγγιση για σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χαλάρωσης: Δηλαδή, τρώμε πρωινό σχετικά αργά – τελειώνουμε το βραδινό γεύμα νωρίτερα! Η συγκεκριμένη προσέγγιση, όπως υποστηρίζει, δεν προσθέτει βάρος, βελτιώνει τη διάθεσή και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

Τι κάνουμε όμως με όλους αυτούς τους πειρασμούς στο μπουφέ του ξενοδοχείου; Ο Chris εξηγεί: “Επιλέξτε υγιεινά τροφές όπως αυγά, ομελέτες με λαχανικά, ελληνικό γιαούρτι με μούρα και αβοκάντο για υγιή λίπη.

Προτείνει, μάλιστα, να έχουμε πάντα μαζί μας υγιεινά σνακ για να αποφύγουμε τις διατροφικές ατασθαλίες όσο το δυνατόν… “Το να έχετε διαθέσιμες επιλογές τροφίμων έκτακτης ανάγκης μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε εγκρατείς. Ξηροί καρποί και φρέσκα φρούτα είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να έχουμε μαζί μας. Επιπρόσθετα, ετοιμάζοντας σάντουιτς και σαλάτες με τοπικά υλικά, έχετε μια υγιεινή εναλλακτική ώστε να μη φάτε όλες τις ημέρες των διακοπών σας έξω”, υποστηρίζει.

Όσο για το αλκοόλ που κάνει τις περισσότερες φορές και όλη τη ζημιά; “Η διαχείριση της πρόσληψης αλκοόλ είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της περιττής αύξησης βάρους. Επιλέξτε κόκκινο κρασί και πίνετε νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι”, λέει ο Chris.

“Και ας μην ξεχνάμε την άσκηση”, καταλήγει. “Το περπάτημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε τον τόπο που επισκέπτεστε με ποδήλατο!”

Για εμάς τους Έλληνες στις εναλλακτικές άσκησης προστίθεται και το ευεργετικό κολύμπι στη θάλασσα που είναι ταυτισμένο έτσι κι αλλιώς με τα καλοκαίρια μας.

Πηγή: express.co.uk

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο